Τεράστιο το έργο της Περιφέρειας στην Κω. Μας δουλεύουν κανονικά

Ήλθε στην Κω ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος και πραγματοποίηση μεταξύ των άλλων και συνάντηση με του επαρχιακούς συμβούλους του.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι υλοποιούνται μια σειρά από μεγάλα έργα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα και την ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου!

Ο κ. Περιφερειάρχης θεωρεί ότι είναι τεράστιο έργο η ασφαλτόστρωση, τα φώτα  και τα στηθαία που θα τοποθετήσει. Συμπληρώνει επίσης ότι παράλληλα θα ξεκινήσει η καθαριότητα και μάλιστα σε πολυετή βάση και θα υπάρχει και τεχνική εποπτεία από εργολάβο του δρόμου σε πολυετή βάση!

Είχαμε την εντύπωση ότι για όλα τα παραπάνω και ιδίως για την καθαριότητα μεριμνούσε ο Δήμος μας. Αλλά και ότι άλλα υπόσχεται στον Δήμο και άλλα εκταμιεύει!

Και το σπουδαιότερο είχαμε την εντύπωση ότι η Περιφέρεια είχε κατ’ εξοχήν ως αρμοδιότητα τον προγραμματισμό της ανάπτυξης. Και ότι διαχειρίζεται το σύνολο των πόρων από τα δημόσια και τα ευρωπαϊκά ταμεία!

Ε, λοιπόν ήλθε για μια ακόμα φορά στην Κω ο κ. Χατζημάρκος και ασχολήθηκε για το τεράστιο έργο του επαρχιακού δρόμου!!!.

Ασχολήθηκε με τα ασφαλτικά,  γιατί όπως ξέρετε ο 5ετής αναπτυξιακός προγραμματισμός χρειάζεται συλλογικότητα, μελέτες, δημοσιότητα και όλα αυτά δεσμεύουν την διοίκηση για την υλοποίηση τους. Αυτό στον κ. Χατζημάρκο δεν αρέσει.

Ήδη τρέχουν τα δύο προγράμματα της Ε.Ε. και θα θέλαμε να μάθουμε τι προβλέπουν  για την Κω και το ύψος των εκατομμυρίων ευρώ που της αναλογούν.

Εντάξει πήγε και στον Άγιο Νικόλαο για να δει το έργο της αναστύλωσης. Και μετά πήγε και στην Δημαρχία για να μάθουμε ότι θα φορτωθεί το τεράστιο βάρος της χρηματοδότησης, αλλά όταν είναι έτοιμα όλα, όταν το Υπουργείο και η διυπουργική επιτροπή το εντάξουν σε πρόγραμμα….