
Υπάρχουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για τις οποίες έχουν ειπωθεί πάρα πολλά όταν παρουσιάζουν πολιτικές δημοσκοπήσεις. Μάλιστα για να μην υπάρχει και αθέμιτος ανταγωνισμός έχουν φτιάξει όλοι μαζί και τον Σύνδεσμο Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ).
Υπάρχει και το Ευρωβαρόμετρο που λειτουργεί με την ευθύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δημοσιεύει αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για όλες της χώρες της Ε.Ε..
Το ευρωβαρόμετρο πρόσφατα δημοσίευσε μία δημοσκόπηση για την κατάσταση στην Ελλάδα που δημοσιεύουμε παρακάτω και που ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζει τα πράγματα όχι και τόσο ευχάριστα για την Κυβέρνηση!
Τότε βγήκαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων της Ελλάδας και με ανακοίνωση του οργάνου τους του ΣΕΔΕΑ αφού δυσφορεί για την έρευνα γιατί “¨μια μεμονωμένη δημοσκόπηση χρησιμοποιείτε για να αμφισβητηθούν όλες οι υπόλοιπες”, μας λέει την αλήθεια ότι δηλαδή ότι συγκρίνονται ανόμοια πράγματα αφού «υπάρχουν διαφορές στη μεθοδολογία, στον χρόνο διεξαγωγής και στις κλίμακες καταγραφής των απόψεων των πολιτών»
Την στήνουν δηλαδή την δουλειά οι δικοί μας με τον τρόπο που ερωτούν τους πολίτες. Τον χρόνο που γίνονται οι δημοσκοπήσεις. και τις κλίμακες καταγραφής των απόψεων.
Διαβάστε την έρευνα του Ευρωβαρόμετρο για να καταλάβετε γιατί αντέδρασαν οι περισπούδαστες και ευυπόληπτες εταιρείες μας.
