Η Αναπτυξιακή του Δήμου και ο Οργανισμός Τουρισμού. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου ψάχνει ακόμα να βρει τον δρόμο της, κανένας δεν ξέρει αν θα συντάσσει ή θα αναθέτει μελέτες, αν θα δημοπρατεί έργα, αν θα τα λειτουργεί ή θα τα παραδίδει στους εντολοδόχους και χρηματοδότες Δήμους.

 Όλα ακόμα είναι ρευστά και η αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Βλάχου αναρωτιέται αν θα γίνει υπηρεσία τουρισμού μέσα στην αναπτυξιακή ή αν θα γίνει ανεξάρτητος οργανισμός τουρισμού!

Δεν θα γράφαμε αυτό το κείμενο αν δεν υπήρχε στην συνέντευξη της αντιδημάρχου κ. Βλάχου στην έγκριτη εφημερίδα “σταθμός” η υπερβολή, “το για πρώτη φορά” ή “δράσεις που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ”

Και δεν θα το γράφαμε γιατί το θέμα του τουρισμού μας δεν εξαρτάται από τον Δήμο και τις συμμετοχές του στις εκθέσεις ή τις διάφορες άλλες δραστηριότητες που γίνονται εδώ και σαράντα χρόνια, αφού τα πάντα πλέον εξαρτώνται από τα συμφέροντα των πολυεθνικών του τουρισμού και των ξενοδοχείων τους.

Αλλά το να υπερβάλουμε για το πολύ καλό κατά τα άλλα στέλεχος που προσλάβαμε στο γραφείο του Δημάρχου για να βοηθήσει τις δημόσιες σχέσεις μας με τους τουριστικούς παράγοντας πάει πολύ, όταν μάλιστα και στο παρελθόν υπήρχαν παρόμοια και άξια στελέχη.

Περιμένουμε λοιπόν την Περιφέρεια εδώ και καιρό για να κλείσουμε τον ενιαίο φορέα τουρισμού όπως μαθαίνουμε. Περιμένουμε και την Αναπτυξιακή να δουλέψει για να μάθουμε τι θα γίνει. Περιμένουμε φυσικά και τον κορονοϊό να μας βοηθήσει να ανοίξουμε τις πύλες!

Ήταν μια συνέντευξη που διαβάζοντας την καταλάβαμε ότι περιμένουμε ως μάνα εξ ουρανού την Αναπτυξιακή.  Ότι την φτιάξαμε για να θεραπεύσει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Και ευτυχώς που κάποιοι άνθρωποι στον Δήμο μας, όπως φυσικά και η κ. Βλάχου αλλά και οι υπάλληλοι του, εργάζονται καθημερινά για να είμαστε πανέτοιμοι στους πρώτους τουρίστες μας.  Γιατί αυτό είναι η πραγματικότητα και όχι τα λόγια.