Καίσερλης: Στις 11 Μαΐου σταματά ο Γολγοθάς των πολιτικών διώξεων του Δήμου εναντίον εντίμων πολιτών

Πήραμε, τον ευχαριστούμε  και δημοσιεύουμε την επιστολή του κ. Κ,  Καίσερλη

“Στις 11 Μαΐου δικάζεται από την πρώην και την νυν δημοτική αρχή η πολιτική απόφαση της παραχώρησης της Αίγλης. Δικάζεται μια νόμιμη πολιτική πράξη της διοίκησης του Δήμου που μετατράπηκε σε ποινικό αδίκημα. Δικάζεται η απαίτηση του Δήμου να πληρώσουν 700.000 ευρώ αυτοί που νόμιμα παραχώρησαν την Αίγλη στην κοινωνική επιχείρηση και να καταδικαστούν για απάτη!

Γνωρίζαμε ότι όλοι θα έβαζαν μπροστά την κ. Τσατσαρώνη και το φιλέτο της Αίγλης στην πρόταση μου να παραχωρήσουμε την Αίγλη στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.  Θα μιλούσαν για αθέμιτο ανταγωνισμό. Θα έλεγαν για χαριστική πράξη στους ψηφοφόρους και στους κολλητούς. Κάποιοι θα μιλούσαν και για χρηματισμό.

Ήταν το πρόσχημα για να κτυπήσουν μια νέα καινοτόμα δράση του ενδιάμεσου δρόμου της αλληλέγγυας οικονομίας, με εκατοντάδες νέους επιστήμονες που θα ωφελούσε το νησί, που δεν έχει καμιά σχέση με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ελάχιστοι κατανοούσαν ότι η παραχώρηση ενός ακινήτου σε μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση έχει ιδιαίτερα σοβαρές υποχρεώσεις και συγκεκριμένους δύσκολους στόχους που η τήρηση τους ελέγχεται ανά πάσα στιγμή από την Δήμο και το υπουργείο. Ότι δεν είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, αλλά μια κοινωνική επιχείρηση που το 60% των κερδών της αποδίδεται σε κοινωνικούς σκοπούς, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν όλοι οι εργαζόμενοι της.

Το 2011 με την διαχείριση του Δήμου η Αίγλη εισέπραξε 410.000 ευρώ με 17 υπαλλήλους, όταν το 2010 επί κ. Κυρίτση είχε έσοδα 210.000 με 8 υπαλλήλους αφήνοντας χρέη 250.000 ευρώ!. Άρα ξέραμε τις δυνατότητες της επιχείρησης. 

Το 2012 την παραχωρήσαμε στην Κοιν.Σ.Επ. Ευφραίνειν  με επικεφαλής την κ. Τσατσαρώνη με ανάλογες εισπράξεις όπως και το 2013 όπου πλην της πλήρους ανακαίνισης της κινητής και ακίνητης περιουσίας, ξεκίνησε να λειτουργεί με υπαλλήλους την Δημοτική Βιβλιοθήκη που ήταν κλειστή.

Από το 2014 και μέχρι σήμερα στην Αίγλη, αλλά και στον Ορφέα και στην Αμβροσία στο Μαρμάρι δεν έγινε κανένας έλεγχος της τήρησης του νόμου και των όρων που παραχωρήθηκαν τα ακίνητα.  Ώστε οι κύριοι που σήμερα ή και χθες μιλούν για φαγοπότι της περιουσίας του Δήμου να στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα και αποδείξεις.

Αυτό ακριβώς τους είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2017. Τους είπε ότι η απόφαση της παραχώρησης της Αίγλης ήταν νόμιμη και ότι η ανάκληση της παραχώρησης μπορεί να γίνει μόνο αν παραβιαστούν οι όροι της παραχώρησης και το επιχειρηματικό τους πρόγραμμα!

Ο κ. Κυρίτσης, αντί να διαβάσει τους νόμους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την παραχώρηση επιχείρησε με εκβιασμούς να εκδιώξει τις κοινωνικές επιχειρήσεις, και να υποτάξει συνδημότες μας και γι’ αυτό απέτυχε.  Γι’ αυτό το Ακυρωτικό Εφετείο του Πειραιά τον υποχρέωσε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα!

Μέτρησε ο κ. Κυρίτσης την οικονομική και κοινωνική αξία και τα οφέλη της κοινωνικής  επιχείρησης, όπως πουλούσε το λαδόξυδο στην κατοχή ο μαυραγορίτης.  (Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι. 5.000 το μηνιάτικο επί 120 μήνες, 700 χιλιάρικα)  

Είναι αδιανόητο δημοτικός άρχοντας να αγνοεί τον νόμο και αντίθετα να εκβιάζει επτά νέους ανθρώπους του ΟΡΦΕΑ να του παραδώσουν τα κλειδιά, κλείνοντας την επιχείρηση γιατί δεν είχε άδεια λειτουργίας. Αντί να σταθεί δίπλα τους και να τους βοηθήσει. Τους έβαλε και έσκυψαν το κεφάλι, τους έμαθε να υποτάσσονται στην εξουσία!. Να κλείνει την παροχή των νερών για να εγκαταλείψουν το ακίνητο. Να αφαιρεί την άδεια κοινοχρήστου χώρου! Αυτά μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα γίνονται.

Στις 11 Μαίου σταματά αυτός ο Γολγοθάς, της μετατροπής των πολιτικών ιδεών και επιδιώξεων σε ποινικά εγκλήματα κατά της τοπικής κοινωνίας και έρχεται η κάθαρση της πολιτικής αδικίας αυτών που ανερυθρίαστα έλεγαν ότι λεηλατήσαμε τον Δήμο.

Σας ευχαριστώ Κώστας Καϊσερλης”