Τα σκουπίδια είναι χρυσός: Οι επενδύσεις της Νέας Δημοκρατίας αφορούν κρατικοδίαιτους επενδυτές

Μια σειρά από δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες παραδίδονται με σχέδιο και νόμους στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη με ιδεολογικό υπόβαθρο την ιδιωτικοποίηση των πάντων και στο έλλειμμα που υπάρχει για επενδύσεις επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ιδιωτικής κατανάλωσης, βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων αλλά και τεχνολογιών, πουλά όσο, όσο της δημόσιες και τις δημοτικές υπηρεσίες στους ιδιώτες και μάλιστα υπηρεσίες του σκληρού πυρήνα τους.

Η υπηρεσία καθαριότητας είναι η εύκολη υπόθεση. Άλλωστε το δείγμα το έχουμε από τότε που υπουργός Δημόσιας Διοίκησης ήταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. ήταν τότε που απέλυσε της καθαρίστριες των Υπουργείων και έδωσε την καθαριότητα τους στους ιδιώτες!

Μόλις προχθές με το πρόσχημα της αδυναμίας έκδοσης των συντάξεων από τις δημόσιες υπηρεσίες παραχώρησε την δυνατότητα έκδοσης σε λογιστές και δικηγορικά γραφεία.

Με νόμο έδωσε την δυνατότητα σε μετακλητούς υπαλλήλους να συντάσσουν μελέτες και να επιβλέπουν δημόσια έργα!

Τα δημοτικά νεκροταφεία πηγαίνουν και αυτά σε ιδιώτες. Αλλά και οι δημοτικές αναπτυξιακές α.ε. είναι ο προθάλαμος των ιδιωτικοποιήσεων της πολεοδομίας και των τεχνικών υπηρεσιών.

Το κόλπο για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι γνωστό από το παρελθόν. Πτωχεύουν την Ολυμπιακή για να την ξεπουλήσουν. Αχρηστεύουν τα δημόσια λεωφορεία για να δώσουν τις συγκοινωνίες στους ιδιώτες. Εγκαταλείπουν στο έλεος του Θεού τα αεροδρόμια και τα λιμάνια για να τα πάρουν οι επενδυτές!

Εγκαταλείπουν τα τεράστια ολυμπιακά έργα να ερημώνουν για να τα δώσουν κοψοχρονιάς. Το ίδιο η ΔΕΗ. Τα ίδια παντού.

Κρατικοδίαιτες επενδύσεις με σίγουρο κέρδος. Με υποδομές του Δημοσίου. Χρήματα των πολιτών αλλά με εργασιακές συνθήκες όπως του μεσαίωνα.

Και φυσικά, για να είμαστε ειλικρινείς, την ιδιωτικοποίηση μπορεί να την επιτρέπει η κυβέρνηση αλλά δυστυχώς την υλοποιεί  ο Δήμος της Κω. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός Δήμος! Και μάλιστα απέναντι της άποψης των εργαζομένων του, θέμα που πρέπει να προσέξει η δημοτική αρχή.