Στην Κω κάτι δεν πάει καλά. Όλοι εναντίον όλων για το ΧΟΤΣΠΟΤ

Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες επιλέγουν δρόμους δύσκολους για τον προορισμό τους. Ότι για να φτάσουν στην Γερμανία θα πάνε μέσω Αυστραλίας!

Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι σε κάθε νησί θα πρέπει να στήνεται και ένα χοτσποτ!

Και κάποιοι άλλοι τους ξαποστέλλουν στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Την πάτησαν στην αρχή που πλάκωσαν στους δρόμους και στις πλατείες χιλιάδες και σήμερα φυσάνε και το γιαούρτι!

Οι σώφρονες επειδή όλα αυτά τα γνωρίζουν και ξέρουν ότι η Κως είναι μια ορθάνοικτη πόρτα για τους κατατρεγμένους, έφτιαξαν ένα ανθρώπινο χοτσποτ, το στελέχωσαν με ντόπιους υπαλλήλους και περιμένουν.

Δεν ξέρουμε αν θα γεμίσει. Άλλωστε δεν εξαρτάται από εμάς.

Αλλά παρά τίποτε. Μέσα στους δρόμους όπως τότε που ήμασταν απροετοίμαστοι.

Είχαμε κοντά στις 4 χιλιάδες και σταδιακά για πολλούς και διάφορους λόγους έμειναν πολλοί λίγοι στο χοτσποτ. Λένε για 500 ανθρώπους, όταν στην Κω σε όλες τις εργασίες δουλεύουν πάνω από τρεις χιλιάδες μετανάστες! Και καλά κάνουμε.

Οργανωμένο λοιπόν χοτσποτ. Αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε. Λίγοι οι φιλοξενούμενοι. Ελεγχόμενο και χωρίς προβλήματα. Σταδιακά να γίνεται η αποσυμφόρηση.

Και όμως! Ο Δήμαρχος ζητά να μην έρθουν άλλοι. Κάποιοι βρίζουν γιατί οι Ροδίτες μας τους στέλνουν. Ο Βουλευτής εύχεται να μην μεταφέρονται από τα άλλα νησιά στην Κω. Ο άλλος Βουλευτής εξαγγέλλει στην Ρόδο την αποχώρηση. Ο Περιφερειάρχης στέλνει λεωφορεία. Και ο Κυρίτσης τον χαβά του. Ο μπροστινός και ο πισινός….

Δυστυχώς δεν υπάρχουν ανοικτά μυαλά. Να δουν στον χάρτη που βρίσκεται η Κως. Για ποιό λόγο ήταν σταυροδρόμι πολιτισμών, δηλαδή κατακτητών. Και ότι ένα οργανωμένο χοτσποτ είναι αναγκαίο όσο τίποτε άλλο. Χοτσποτ που θα λειτουργεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες μετανάστευσης και ασύλου, άρα όχι στρατόπεδο αιώνιας κράτησης.

Και τα ψεύτικα δάκρυα για την τιμή των όπλων και την λαϊκή κατανάλωση επί τέλους ας σταματήσουν.  Γελάει ο μυαλωμένος με τις ψεύτικες αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες.