Πάει και η Εθνική Ασφαλιστική. Το ξεπούλημα συνεχίζεται, Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει

Στην αρχή εμφανίστηκε ένας κινέζικος όμιλος για να αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική, όμως η αγορά σταμάτησε ύστερα από πιέσεις ανακοπής της κινέζικης διείσδυσης στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τελικά και μετά από μεγάλο χρόνο αναμονής διέρρευσε ότι εμφανίστηκε ένας τελικός αποφασισμένος υποψήφιος αγοραστής:  το fund CVC, που τα τελευταία χρόνια έχει αγοράσει διάφορα ιδιωτικά νοσοκομεία (Metropolitan, Υγεία, Ιασώ General, Λητώ, Creta Interclinic) στην Ελλάδα και εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην ιδιωτική υγεία.

Λέγεται ότι η προσφορά του για το 80% των μετοχών είναι 480 εκατομμύρια όταν η καθαρή θέση της Εθνικής Ασφαλιστικής σήμερα είναι 1,08 δις με τεράστια αποθεματικά ύψους 3,5 δις ευρώ και με καθαρά κέρδη το 2019 τα 81,6 εκατομμύρια ευρώ!

Στια καταγγελίες του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και της Αντιπολίτευσης αναφέρονται και γεγονότα που φανερώνουν το στημένο παιχνίδι προς το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής.

” Κίνηση-κλειδί ήταν η πρόσληψη από την Εθνική Τράπεζα της πολυεθνικής ελεγκτικολογιστικής Pricewaterhouse Coopers (PwC) ως συμβούλου της για την πώληση και ως ορκωτού ελεγκτή στην Εθνική Ασφαλιστική.

H PwC είναι κατάλληλη εταιρεία γι’ αυτήν τη δουλειά, ήταν όμως ο σύμβουλος και του αγοραστή!.

Με δυο λόγια η ΕΤΕ προσέλαβε ως δικό της σύμβουλο τον σύμβουλο του αγοραστή –του οποίου το συμφέρον είναι να μειώσει το τίμημα– και ακολούθησε τις οδηγίες του όχι για να βελτιώσει το τίμημα αλλά για να μαγειρέψει τα στοιχεία”.