Η υπερβολή στις κομματικές ανακοινώσεις βλάπτει το κόμμα και κυρίως την Πολιτική

Διαβάσαμε την ανακοίνωση – καταγγελία μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, της ΚΕΕΡΦΑ για τις συνθήκες θανάτου ενός μετανάστη υπηκόου Γουινέας στο Κέντρο κράτησης μεταναστών και προσφύγων της Κω και πραγματικά δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη.

Το ότι όμως ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε να ταυτιστεί με την παραπάνω ΜΚΟ και να υιοθετήσει τις καταγγελίες της είναι κατά την άποψη μας απαράδεκτο.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι δυστυχείς άνθρωποι που φτάνουν στην Κω είναι ψυχικά και σωματικά ταλαιπωρημένοι. Επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνθήκες στα κέντρα κράτησης δεν είναι και οι καλύτερες.

Επίσης είναι βέβαιο ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις αυτής της αποστολής σε όλο τον κόσμο επιτελούν ένα σοβαρό, σοβαρότατο έργο, όπως έργο τεράστιο προσφέρουν και οι κυβερνητικές υπηρεσίες από τον απλό αστυνομικό φύλαξης μέχρι τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Αλλά αυτά όλα δεν συνάδουν με μια καταγγελία που στην ουσία κατηγορεί υπηρεσιακούς παράγοντες, δηλαδή ανθρώπους, για αναλγησία και απάνθρωπη συμπεριφορά που οδήγησε σε θάνατο ενός δυστυχισμένου ανθρώπου.

Και καλά η ΜΚΟ που μαζί με την παραπάνω καταγγελία, θεώρησε καλό να καταγράψει και κάποια άλλα άσχημα γεγονότα σε άλλα κέντρα κράτησης στην λοιπή Ελλάδα!

Αλλά και ένας τομέας του  ΣΥΡΙΖΑ για ποιον λόγο να υιοθέτηση αυτή την καταγγελία και να εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση χωρίς πρώτα να μάθει. Χωρίς πρώτα να ρωτήσει. Χωρίς πρώτα να ερευνήσει.

Ορθά οι αστυνομικοί μας της Κω αντέδρασαν με δική τους ανακοίνωση. Είναι πολύ βαρύ να κατηγορούνται χωρίς έρευνα συνάδελφοι τους για απάνθρωπη συμπεριφορά που μάλιστα που οδηγεί σε θάνατο.

Εμείς αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι οι άκριτες συμπεριφορές στελεχών του κόμματος, του κάθε κόμματος, βαραίνει αδίκως το σύνολο των μελών και φίλων του, αλλά κυρίως απαξιώνει την ίδια την πολιτική. 

Και αυτή η θέση μας αφορά και την οργάνωση της ΝΔ της Κω που με την ανακοίνωση της για το ίδιο θέμα το παρατράβηξε. 

Ας μάθουμε όλοι, τουλάχιστον στην Κω, ότι πολίτες άμυαλοι δεν υπάρχουν.  Όλοι μπορούν να κρίνουν και να καταλογίσουν τα θετικά και τα αρνητικά.