Στην Κω η συγκέντρωση για την Αστυνομική βία. Σκέψεις και προβληματισμοί

Πραγματοποιήθηκε προχθές συγκέντρωση συμπατριωτών μας στην Πλατεία Ελευθερίας με περιεχόμενο την συμπαράσταση στους πολίτες της Νέας Σμύρνης Αθηνών εξ αιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς ορισμένων αστυνομικών, και με αίτημα να σταματήσει η αστυνομική βία.

Η συγκέντρωση έγινε στην Κω, από πολίτες της Κω, που σίγουρα γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι στην Κω δεν υπήρξε ποτέ αστυνομική βία. Ότι η Κως στην πράξη είναι μια γειτονιά. Και ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Κω είναι φίλοι, γνωστοί, συγγενείς των πολιτών!

Μάλιστα πολλές είναι οι φορές που όλοι μας ζητάμε να γίνονται συχνότερα οι έλεγχοι για τις παραβάσεις της κυκλοφορίας, ή οι περιπολίες στις γειτονιές για την αποτροπή κλοπών!

Σίγουρα η συμπαράσταση σε αδικημένους και προπηλακισμένους πολίτες άλλων περιοχών εξ αιτίας της αστυνομικής βίας δικαιολογείται αφού είναι γνωστό ότι η φωτιά στον γείτονα θα έρθει και σε μας!

Αλλά στην Κω όπου ο σεβασμός και του τελευταίου αστυνομικού προς τον τελευταίο πολίτη είναι γνωστή και παροιμιώδης, η συγκέντρωση θα έπρεπε να είχε άλλο περιεχόμενο.

Άποψη μας είναι ότι η συγκέντρωση θα έπρεπε να είχε ως περιεχόμενο, την συμπαράσταση της κοινωνίας μας στους αστυνομικούς μας, που με το ήθος τους, και την προσήλωση τους στο καθήκον διαφοροποιούν την Κω από τις ανώνυμες μητροπολιτικές περιοχές όπου η βία από όπου και αν προέρχεται είναι ανώνυμη.  

Αυτή η προσέγγιση του ευρύτερου προβλήματος της βίας, μετά βεβαιότητας θα μετατόπιζε την επίλυση του από τους αστυνομικούς και θα μετέθετε την ευθύνη στις Κυβερνήσεις.

Δημιούργησαν την αστυνομία των Πανεπιστημίων και δεν είδαν ότι οι καθηγητές δεν γνωρίζουν τους φοιτητές τους! Ότι μέσα στα πανεπιστήμια οι πάντες είναι ανώνυμοι!

Κατάργησαν τα αστυνομικά τμήματα της γειτονιάς και του χωριού, και αποξένωσαν τον πολίτη από τον αστυνομικό του. Τον αστυνομικό που αυτό που έμαθε είναι να τον προστατεύει και να τον βοηθά!

Η αστυνομική βία, όπως και κάθε άλλη βία, των μπαχαλάκιδων, των αντιεξουσιαστών, των φασιστών, των φιλάθλων κλπ. είναι αποκλειστικό προϊόν της εκάστοτε Κυβέρνησης. Αφορά την Δημοκρατία και άρα την αξιοκρατία  και αυτούς που έχουν την εξουσία της.

Η βία εκτρέφεται στο σκοτάδι και κάτω από την κουκούλα ή το κράνος. Η γνωριμία και οι σχέσεις μεταξύ πολίτη και αστυνομικού  είναι η μόνη λύση στα πάσης φύσεως φαινόμενα βίας.

Εμείς εδώ, με την καθημερινή συμβίωση και συμφιλίωση μας με τους δικούς μας ανθρώπους, τους αστυνομικούς που μας προστατεύουν και μας βοηθούν, οφείλουμε να βάζουμε το πρόβλημα στην σωστή του διάσταση και να απαιτούμε τμήματα τάξης σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά!