Κάτι δεν πάει καλά. Έρχεται ο Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης.

Σε κάθε Κυβέρνηση, σε άλλη λίγο, σε άλλη πολύ, παίζεται πέραν της πραγματικότητας και ένα θέατρο με υποχρεωτικούς θεατές και μάλιστα χωρίς εισιτήριο.

Το θέατρο ξεκινά από την ανάγκη των τοπικών μας Βουλευτών να επιλύσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα του τόπου τους. Οι μεν Βουλευτές της αντιπολίτευσης συνήθως δημοσιεύουν τα αιτήματα τους μέσω των διαδικασιών της Βουλής, με ερωτήσεις, οι δε Βουλευτές της συμπολίτευσης με επισκέψεις στους υπουργούς.

Οι διαδικασίες αυτές πολλαπλασιάζονται όταν πλησιάζουν οι εκλογές. Μάλιστα σε αυτές εμπλέκονται και οι τοπικοί μας παράγοντες, Έπαρχοι, Δήμαρχοι και πρόεδροι σωματείων οι οποίοι μέσω των τοπικών Βουλευτών απευθύνονται στους Υπουργούς για την επίλυση των προβλημάτων.

Στην περίπτωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που τα πράγματα έχουν ξεφύγει εδώ και σαράντα χρόνια, η επίσκεψη στην Κω του Γενικού Γραμματέα του, μάλλον μετατρέπει το σύνηθες πολιτικό θέατρο δεκάδων χρόνων σε θέατρο του παραλόγου.

Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στις δημόσιες υπηρεσίες που διοικεί και η δουλειά της είναι να τα επιλύει!  Οι επιστολές της διευθύντριας του κτηματολογίου και των υπηρεσιών των Δικαστηρίων για τα προβλήματα τους φανταζόμαστε ότι είναι συνεχείς. Αυτό όμως για το κράτος των Αθηνών είναι επουσιώδες.

Γι’ αυτό και υπάρχουν οι Βουλευτές! Ο Έπαρχος, ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ξέρουμε ότι επισκέφτηκαν τους Υπουργούς δεκάδες φορές.

Βουλευτές πάνε και έρχονται! Έπαρχοι, Δήμαρχοι, Πρόεδροι, Δικαστικοί, ανακοινώνουν τις δεκάδες επιστολές και επισκέψεις στο υπουργείο!

Το αίτημα για την ενίσχυση του κτηματολογίου της Κω με δύο μηχανικούς έχει γίνει πατσαβούρα στο Υπουργείο.

Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη μας και οι υπηρέτες της στεγάζονται στα μπαλκόνια ενός ακατάλληλου για τις σημερινές ανάγκες κτιρίου!

Τελικά, μετά το θέατρο που διαρκεί πολλά χρόνια με συνεχείς επαναλήψεις φτάνουμε και στο φινάλε! 

Σε λίγο, όπως πληροφορηθήκαμε, θα έρθει ο Γενικός Γραμματέας για να δει την κατάσταση της Κω, που στο υπουργείο έχει γίνει μυθιστόρημα δέκα τόμων και ενδεχόμενα θα εξαγγείλει και τις δύο προσλήψεις των μηχανικών που θα τους προσλάβει μαζί με τις δέκα χιλιάδες προσλήψεις ειδικών φρουρών!

Επίσης θα επισκεφτεί και τα δικαστήρια. Θα πάει και στο οικόπεδο στην λαϊκή αγορά που εδώ και τριάντα χρόνια έχει παραχωρηθεί για να γίνουν τα νέα δικαστήρια! 

Σαν πολλά δεν είναι τα κτήρια που θα κατασκευαστούν; Νέο Νοσοκομείο. Νέα Δικαστικό Μέγαρο. Νέα Αστυνομία. Νέα Πυροσβεστική. Νέα Λύκεια. Νέα Γυμνάσια. Κτήριο στο λιμάνι. Αδέλφια πολλά ζητάτε!