Γιώργος Κοπάδης. Έχουμε την δύναμη ως κοινωνία να δημιουργήσουμε τον κόσμο που επιθυμούμε

Πήραμε και δημοσιεύουμε την επιστολή που μας έστειλε ο κ. Καίσερλης με την διαπίστωση ότι πολλά μπορούμε να κάνουμε όταν υπάρχει πίστη και θέληση.

Κύριε Διευθυντά,

Αισθάνομαι την υποχρέωση, τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος μιας τραγωδίας για την πολιτική ζωή του νησιού μας και πριν την κάθαρση, να αναφερθώ στην πολιτική και αναπτυξιακή πρωτοβουλία και στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο συμπατριώτης μας δημοτικός σύμβουλος τότε γιατρός κ. Γιώργος Κοπάδης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας.

Αφορά την πρωτοβουλία του Δήμου της Κω για την ανάληψη της ευθύνης της πλήρους λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αντιμαχείας, ως μικρού νοσοκομείου, σε συνεργασία με την νεοϊδρυόμενη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Παροχής Υπηρεσιών Υγείας” και την συμμετοχή της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ.

Ένα πρωτόγνωρο σε όλη την Ελλάδα εγχείρημα που θα συνδύαζε τις τοπικές ανάγκες του τριγώνου αλλά και την κάλυψη των τουριστικών περιστατικών και το οποίο ναυάγησε εξ αιτίας του βρώμικου πολέμου που ξεκίνησε ο Κυρίτσης με υπονοούμενα αλλά και ευθέως  για τις δήθεν κρυφές προθέσεις του κ. Κοπάδη, του Διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας,  να τα οικονομήσει!  

Ο Γιώργος Κοπάδης μελέτησε την πρόταση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας σύμφωνα με το ΕΣΥ, με δωρεάν παροχή υπηρεσιών, με έσοδα μόνο από ασφαλιστικά ταμεία κυρίως των τουριστών.

Τεκμηρίωσε την πρόταση με πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη. Την κατοχύρωσε  νομικά και θεσμικά. Την υιοθέτησαν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι αρμόδιοι υπουργοί υγείας ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Γεωργιάδης στις τακτικές επισκέψεις του Δημάρχου Καϊσερλη και του ίδιου.

Την αποδέχθηκαν και συμμετείχαν στην Κοιν.Σ.Επ., πέραν πάσης υποψίας χρηματισμού,  επώνυμοι συμπατριώτες μας. Οι κ.κ. Μανόλης Χατζηάμαλλος ,  Καραναστάσης Γεώργιος, Τσακίρης Νικόλαος από το ΕΒΕΔ, Ιωαννίδης Γιάννης, Παπαντωνίου Γεώργιος, Αλεκτωρίδης Κώστας, Κοπάδης Γεώργιος, Καϊσερλης Κώστας. Αυτοί οι άνθρωποι κατά τον κ. Κυρίτση θα έτρωγαν τα λεφτά του Δήμου…

Η πρόταση ΕΓΚΡΊΘΗΚΕ από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου με αυξημένη συμμετοχή. Παρόντες ήταν οι κ.κ. Καΐσερλης Κώστας, Δήμαρχος Κω, ως Πρόεδρος Πης Σταμάτης, Αντιδήμαρχος Κω Μαραγκός Σωτήρης, Αντιδήμαρχος Κω Νικηταράς Θεοδόσης, Αντιδήμαρχος Κω Ρούφα Ιωάννα, Αντιδήμαρχος Κω Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δρόσος Βασίλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κω κ. Γιώργος Πασσανικολάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Φάκκος Μιλτιάδης,  ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ κ. Αθανάσιος Μπαραχάνος και κ. Κιλιμάτος Νίκος αντίστοιχα  και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ κ. Ζερβός Νικόλαος

Στις  7 Απριλίου του 2012 ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του κ. Κοπάδη για την σύναψη σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου της Κω για την πλήρη ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας από τον Δήμο της Κω σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ.

Σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση δεν την ψήφισαν ο Κυρίτσης και οι σύμβουλοι του κ.κ.  Αντ. Κρητικός, Ηλ. Σιφάκης,Θεοφ. Μουζουράκης, Δ. Γερασκλής. και ο Ν.Τσακίρης.

Σας στέλνω τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επίσης και το σχέδιο του καταστατικού της Κοιν.Σ.Επ. “Κως Ασπίς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας”

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια ούτε δευτερόλεπτο δεν σκέπτονταν το οικονομικό ή κάποιο άλλο όφελος. Και όμως βρέθηκαν μπροστά σε μια κακοήθη επίθεση, σε προσωπικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, που τους οδήγησε να εγκαταλείψουν.

Είναι το συμπέρασμα του πως μια κοινωνία με τις δικές της δυνάμεις μπορεί να μεγαλουργήσει και πως τα όνειρα και οι ελπίδες για κάτι καλύτερο γίνονται θρύψαλα εξ αιτίας πολιτικών παθών με ανίερα όπλα.