Νέα Δημοκρατία Κω! Άλλα πιστεύαμε και αλλιώς εμφανίζονται

Η Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας της Κω επιχειρεί με ένα δελτίο τύπου να κάνει συγκρίσεις του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το νησί τις δύο περιόδους. Του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της τοπικής της οργάνωσης είναι ένας από τους πλέον σεμνούς ανθρώπους που υπήρξαν ως κομματικά στελέχη στο νησί και παράλληλα είναι ένας επιστήμονας που τουλάχιστον μελετά εις βάθος τις διάφορες καταστάσεις. Γι’ αυτό και το δελτίο τύπου της μας ξάφνιασε.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι δύο ανόμοια πράγματα δεν συγκρίνονται. Ότι είναι άλλο το λεμόνι και άλλο το πορτοκάλι, άσχετα αν είναι στην ίδια ομάδα των εσπεριδοειδών.

Έτσι και η περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιμετώπισης των μεταναστευτικού, προσφυγικού είναι διαφορετική από την περίοδο της Νέας Δημοκρατίας.

Τότε το 1,5 εκατομμύριο των μεταναστών προσφύγων το καλούσε η Γερμανία και όχι η Ελλάδα. Η Ελλάδα και τα νησιά μας πλημμύρισαν ως μονοήμερος δρόμος μετανάστευσης και σωτηρίας !

Τώρα τα κράτη της Ε.Ε. και ιδίως τα βόρεια με την Γερμανία έκλεισαν τα σύνορα. Σταμάτησαν να δέχονται άλλους, άρα οι τάσεις ελεύθερου περάσματος από την Ελλάδα είναι αρνητικές σε όλη την Ευρώπη και ιδίως στην Γερμανία και άρα φιλικές των μέτρων αποτροπής.

Τότε οι πόλεμοι στο ΙΡΑΚ και στη ΣΥΡΙΑ ήταν σε έξαρση και οι πρόσφυγες εκατομμύρια. Τώρα εξαφανίστηκαν οι φανατικοί μουσουλμάνοι και το κράτος τους και οι εμφύλιοι καταλάγιασαν, άρα οι ροές μειώθηκαν.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε ένα βάρος ασήκωτο με γνώμονα την δημιουργία σωστών κέντρων φιλοξενίας σε εκατονταπλάσιους πληθυσμούς μεταναστών. Τώρα το ίδιο κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με μεγαλύτερη άνεση αφού ούτε μεγάλες πιέσεις μεταναστών υπάρχουν, ούτε και πιέσεις από την τοπική κοινωνία δέχεται.

Αλλά και οι αριθμοί που αναφέρονται στο δελτίο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους αφού προσπαθούμε να συγκρίνουμε δύο εντελώς διαφορετικές εποχές με ανόμοιους αριθμούς αλλά σίγουρα προς την ίδια κατεύθυνση για την αντιμετώπιση τους, δηλαδή την δημιουργία ανθρώπινων κέντρων φιλοξενίας.

Έχουμε συνηθίσει στην λεκτική και στείρα αντιπολίτευση. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η κομματική σκοπιμότητα στην κρίση των γεγονότων κάποια στιγμή αποκαλύπτεται  για να κρίνει τους κρίνοντες.