Τουρισμός 2021. Η καλλιέργεια υπεραισιοδοξίας δεν είναι σωστός σύμβουλος

Και φέτος η Κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια τακτική με πέρυσι χρησιμοποιώντας επικοινωνιακές πομφόλυγες για να προσδώσει ελπίδες σε ένα ταλαιπωρημένο και σχεδόν πτωχευμένο λαό.

Πέρυσι η φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη στην Σαντορίνη για την Ελλάδα που έχει ανοικτές τις αγκάλες της στους τουρίστες, αλλά και η ομιλίες του ατυχούς υπουργού τουρισμού για θερμό τουριστικό καλοκαίρι οδήγησε τους περισσότερους επαγγελματίες του τουρισμού σε τραγικές καταστάσεις.

Η καλλιέργεια αισιοδοξίας οδήγησε πολλούς επιχειρηματίες της εστίασης και του τουρισμού να ανοίξουν, κάνοντας ανακαινίσεις και  προμήθειες, προσλαμβάνοντας και το προσωπικό τους με τεράστιες ζημιές και αποτυχία.

Φέτος με τίποτε δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο. Τα μηνύματα που λέγονται για κρατήσεις που ξεπερνούν τις 3.000% και τις 10.000% αφορούν τις κρατήσεις του Ιανουαρίου που ήταν μηδενικές και που ξαφνικά τον Μάρτιο βρέθηκαν δέκα και πενήντα τουρίστες να κάνουν κρατήσεις και αυτές χωρίς λεφτά και χωρίς ρίσκο να τα χάσουν!

Το πιστοποιητικό τουρισμού είναι ένα άλλο στοιχείο που χρησιμοποιείται για να επιφέρει ευφορία στους παράγοντες του τουρισμού μας. Μάλιστα οι κινήσεις της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση με το Ισραήλ και την Αγγλία σε αυτό στοχεύουν.

Όμως και εδώ τα πράγματα είναι ακόμα νωρίς να θεωρηθούν ως ελπιδοφόρο μήνυμα, αφού αφενός υπάρχει δισταγμός υιοθέτησης από την Ε.Ε. του πράσινου διαβατηρίου και αφετέρου είναι άγνωστη η εξέλιξη των εμβολιασμών στους επιθυμούντες να ταξιδεύσουν.

Στο Ισραήλ που έχει εμβολιασθεί το 52% του πληθυσμού της τελευταίες ημέρες η έξαρση της πανδημίας είναι ιδιαίτερα σοβαρή!

Μπροστά λοιπόν σε ένα αβέβαιο μέλλον, καλό είναι να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά καλά είναι να κρατάμε και μικρό καλάθι για να μην συμβεί σε πολλούς συμπατριώτες μας και δεύτερο ναυάγιο.