Ιστορίες για αγρίους. Οι δασικοί χάρτες στην Κω και το ΤΕΕ

Πληροφορούμαστε ότι ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό οι συσκέψεις των μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την κατάθεση προτάσεων που θα οριστικοποιήσουν στους επίσημους  χάρτες της χώρας, τις περιοχές και τα σημεία που θα χαρακτηρίζονται δάση και άρα θα έχουν αυστηρούς περιορισμούς  ή και θα απαγορεύεται η δόμηση.

Αλλά και θα ξεκαθαρίζουν από την αρχή χωρίς αιτήσεις στο Δασαρχείο και χωρίς λοιπές γνωστές καθυστερήσεις που θα μπορείς να κτίσεις.

 Δύο γνωστά προβλήματα θα επαναληφθούν και πάλι αφού και τα δύο συνδέονται το ένα με κλαδικά οικονομικά συμφέροντα και το δεύτερο με τα κακώς νοούμενα πολιτικά συμφέροντα, δηλαδή την ρουσφετολογία.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την επισημοποίηση των δασικών χαρτών θα υπάρχουν διατάξεις όπου θα εμπλέκουν πέραν των άλλων και τους μηχανικούς, αλλά και τα δασαρχεία στην έκδοση αδειών.

Μας είναι αδιανόητο στην χώρα που ζούμε ότι ξαφνικά με τους χάρτες δεν θα πληρώνουμε μηχανικούς και δασάρχες για να μας διαβεβαιώσουν ότι δεν είμαστε μέσα σε δάσος.

Μας είναι αδιανόητο στην χώρα που ζούμε ότι δεν θα χρειαζόμαστε τον φίλο Βουλευτή να μας ξεμπερδέψει το οικόπεδο μας από τον βραχνά του Δασαρχείου.

Ζούμε στην Κω που απέκτησε κτηματολόγιο από την εποχή των Ιταλών. Το μόνο εύκολο στις κυβερνήσεις ήταν να χαράξουν πάνω σε αυτό το κτηματολόγιο τις δασικές περιοχές και να γλυτώναμε.  

Και όμως ακόμα και σήμερα για να κτίσουμε μέσα στην πόλη χρειαζόμαστε την βεβαίωση του Δασαρχείου!

Τριάντα χρόνια ετοιμάζεται το ελληνικό κτηματολόγιο.  Σε αυτό θα εμφανίζεται επακριβώς και το τελευταίο τετραγωνικό της ιδιοκτησίας. Και όμως ξαφνικά προχθές μας είπαν ότι εκτός από τις νέες ταυτότητες θα πρέπει να έχουμε και ταυτότητες για τα σπίτια μας!

Πάμε για τους δασικούς χάρτες και ακόμα το κτηματολόγιο μας δεν έχει μεταγράψει τις ιδιοκτησίες του σχεδίου πόλης του 1990!