Καίσερλης προς Ρούφα. Στον πόλεμο δεν μεταθέτεις την προσοχή σε δευτερεύουσες ευθύνες αμάχων

Πήραμε από τον κ. Καίσερλη, τον ευχαριστούμε και δημοσιεύουμε την επιστολή του.

Κύριε διευθυντά,

Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρακάτω επιστολή μου  σε απάντηση της επιστολής της κυρίας Ρούφα που δημοσιεύσατε αφού το θέμα με αφορά άμεσα ως διωκόμενος ποινικά και αστικά από τον κ. Κυρίτση και την παράταξη του.  

“Με μια ανακοίνωση της στα μέσα ενημέρωσης η κ. Ιωάννα Ρούφα ασχολείται με τους δικηγόρους του Δήμου.  Θεωρεί ότι η χρησιμότητα τους δεν τεκμηριώνεται αφού για το ίδιο θέμα που σχετίζονταν με την νομιμότητα παραχώρησης ακινήτων σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις ακολουθούν τις διαθέσεις των εκάστοτε δημοτικών αρχών και όχι της νομικής επιστήμης!

Και μάλιστα αδίκως θέτει εμμέσως ερωτηματικά για το αδιάβλητο της κρίσης της νομικής υπηρεσίας!

Η κ. Ρούφα, αδίκως κατά την άποψη μου, μεταθέτει την πολιτική σύγκρουση διοικητικών αποφάσεων και ιδεών της τριετίας Καϊσερλη που σε μεγάλο ποσοστό καθόρισε και την τύχη των επόμενων εκλογών, όπως ομολογεί και ο π. πρόεδρος της κοινότητας Πυλίου προς αυτήν,  στις δευτερεύουσες ευθύνες που έχουν οι κρίσεις των υπαλλήλων!

Την περίοδο που  για την νομιμότητα της παραχώρησης υπήρχε κριτής της απόφασης ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έμπειρος επιστήμονας της νομικής επιστήμης, που και εν τέλει δικαιώθηκε και άρα ακολουθούσαν οι υπάλληλοι του Δήμου.

Και που την περίοδο του κ. Κυρίτση, με κάθετα και σκληρά αντίθετη πολιτική άποψη, διασύρθηκαν επιστήμονες, ως κοτσιδάκηδες , και ο φόβος της δίωξης υπαλλήλου βρίσκονταν πάνω από το κεφάλι τους.  

Ο σωστός πολιτικός οφείλει να εστιάσει την προσοχή του στον πυρήνα της πολιτικής σύγκρουσης έως και το ανώτερο στάδιο των ιδεολογικών αντιπαραθέσεων και παράλληλα να αποσαφηνίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τις αποφάσεις της διοίκησης τις κρίνουν ως προς την νομιμότητα τους μόνο τα αρμόδια δικαστήρια!

Οι παράπλευρες και δευτερεύουσες δίκαιες ή άδικες κρίσεις συνήθως γίνονται για να καλύψουν τον μεγάλο πόλεμο και την εξέλιξη της πολιτικής σύγκρουσης σε ποινικό αδίκημα!

Η δε σπίλωση προσώπων που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και φτάνει στο τέλος της κάθαρσης με αποφάσεις των δικαστηρίων, κατά κανέναν λόγο δεν μπορεί να εντάσσονται και μάλιστα με αποσιωπητικά, όπως αναφέρει στην επιστολή της, σε “αναδρομικές διεκδικήσεις αποζημιώσεων”, αφού το αδίκημα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και ο Δήμος ακόμα και σήμερα διώκει ποινικά και αστικά δεκάδες ανθρώπων μεταξύ των οποίων και την ιδία”.  

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης