Ο σεισμός της Κω, Οι ζημιές στα μνημεία και η συμπεριφορά του κ. Γραμματέα Πολιτισμού

Ο κύριος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου είναι τεχνοκράτης αφού είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός, αν και επί σειρά ετών από το 2013 μέχρι και χθες διετέλεσε διορισμένος Γραμματέας Δήμου και Περιφερειών.

Πρόσφατα ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου τι γίνεται με την αποκατάσταση των μνημείων της Κω που έχουν καταστραφεί και πολλά από αυτά είναι επικίνδυνα για τους περαστικούς και μεταξύ των άλλων είπε ότι οι διαδικασίες αποκατάστασης άρχισαν να τρέχουν τώρα και ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις γιατί δεν έκανε τίποτε από το 2017 έως το 2019!

Θα περίμενε κάποιος από ένα τεχνοκράτη να είναι τουλάχιστον πιο σεμνός. Να είναι πιο ανθρώπινος. Άλλωστε τα πτυχία του, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν έχει κανέναν ανάγκη και ότι η προσωπικότητα του, αλλά και η θέση του στον πολιτισμό δεν του επιτρέπει να πολιτικολογεί.

Έρχεται λοιπόν ο κ. Γενικός των αρχαίων και των μνημείων, δηλαδή του πολιτισμού μας και λέει σε ένα λαό. που ζει από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα τον βραχνά της αρχαιολογίας. ότι φταίνε οι προηγούμενοι και ότι αυτός τρέχει την προστασία των μνημείων.

Έρχεται στην Κω ο υπεύθυνος των αρχαίων όλης της Ελλάδας, στο νησί που όπου σκάψεις βρίσκεις αρχαία και που επί δεκάδες χρόνια η υπηρεσία υπολειτουργεί με ένα δύο αρχαιολόγους, ομήρους της Ρόδου, να μας πει τα κατορθώματα του για να τον πιστέψουμε για την απραξία των άλλων ώστε να δικαιολογήσει την εγκληματική αδιαφορία του υπουργείου του.

Τα ρίχνει στους άλλους, στα δύο χρόνια τους από τον σεισμό, αντί να κλείσει το στόμα του και να υποκλιθεί σε έναν λαό που για δεκάδες χρόνια βλέπει τον πολιτισμό των προγόνων του να καταστρέφεται εξ αιτίας της γραφειοκρατίας και των ανύπαρκτων αρχαιολόγων και συντηρητών και σε έναν τόπο που ο πλούτος των αρχαίων μνημείων του ξεπερνά κάθε άλλη περιοχή και όμως για δεκάδες χρόνια οι υπηρεσίες της αρχαιολογίας είναι ανύπαρκτες!

Ωραία και πιασάρικη είναι η κομματική αντιπαράθεση. Ακόμα ποιό ωραίο είναι να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους. Αλλά στον πολιτισμό; Από τον άνθρωπο που τοποθετήθηκε για να υπηρετήσει τον πολιτισμό; Συγνώμη αλλά η άποψη μας είναι σίγουρα κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο του πολιτισμού της Ευρώπης…