Δήμοι και Αυτοδιοίκηση. Για τα μπάζα και τα σκουπίδια

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια γενναία “μεταρρύθμιση” για “την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα της κρατικής λειτουργίας”

Για να καλύψουν τα λάθη τους για το φιάσκο της ¨Μήδειας” είπαν ότι φταίει το μπέρδεμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ του κράτους, της Περιφέρειας και των Δήμων!

Αγνοούν ότι ο νόμος του Καλλικράτη πριν από 20 χρόνια αναλύει με ακρίβεια όλες τις δημόσιες υποθέσεις και έδινε την ευχέρεια να τις αποσαφηνίσουν με συνεργασία και αποφάσεις τους οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και τα Υπουργεία!.

Λένε ότι βασική στόχευση του Υπουργείου είναι η ανάληψη του 80% σχεδόν των αρμοδιοτήτων από τους Δήμους και μάλιστα για να απαντήσουν στο εύλογο ερώτημα “με τι λεφτά” λένε ότι η αποκέντρωση θα συνοδεύεται με προτζεκτ  σταθερών πόρων υπέρ της αυτοδιοίκησης!

Αγνοούν και πάλι ότι από το 1989 οι πόροι της αυτοδιοίκησης είναι συγκεκριμένοι με νόμο (50% του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και 70% των τελών κυκλοφορίας).

Μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι θα είναι μεγάλο μέρος του ΕΝΦΙΑ που όπως λένε αυτόματα θα πηγαίνει στους Δήμους!.

Το μούσι πάει σύννεφο!   Ο ΕΝΦΙΑ που μπήκε όταν πτωχεύσαμε και υποσχέθηκαν όλοι ότι θα καταργηθεί. Τώρα δεν θα καταργηθεί αλλά θα πάει στους Δήμους!

Και επειδή τα οικονομικά του κράτους είναι στα χάλια τους και θα είναι για άλλα δέκα χρόνια ακόμα, θα κρατήσουν τον φόρο του ΕΝΦΙΑ για να το δώσουν στους Δήμους και θα πάρουν πίσω τον φόρο εισοδήματος και τα τέλη κυκλοφορίας που τώρα πάνε στους Δήμους έστω και λειψά, έστω και με μοιρασιές του Υπουργού…

Νομίσαμε και εμείς ότι επί τέλους αποφάσισαν  οι υπουργοί και οι βουλευτές να αφήσουν τις εξουσίες τους, το χρήμα τους και τα ρουσφέτια τους για να πάρουν τις εξουσίες οι Δήμαρχοι φτωχοδήμαρχοι και να γίνουν αφέντες στον τόπο τους!

Βλέποντας την φωτογραφία πιστέψαμε, ότι ο Δήμαρχος κάλεσε τον Βουλευτή να του δείξει το οικόπεδο που θα φτιάξει ο Δήμος το νοσοκομείο……