Οι Πρέσπες θα τους κάτσουν στον λαιμό. Μην τους πιστεύετε

Πληροφορηθήκαμε ότι ο συμπαθής σε μας υπουργός εξωτερικών της χώρας μας κ. Ν.Δένδιας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ομόλογο του  νέο υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Αντονι Μπλινκεν και θεωρούμε ότι η επικοινωνία ήταν σωστή.

Όμως η ενημέρωση μας ήταν λαθεμένη και κάποια στιγμή θα πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως ο κ. Μητσοτάκης και να χονέψει επί τέλους τις Πρέππες και την Βόρεια Μακεδονία.

Στην ανάρτησή του στον -επίσημο- λογαριασμό του ΥΠΕΞ στο Twitter ο Νίκος Δένδιας έγραψε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ «διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους και στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα».

Λίγη ώρα αργότερα, από την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μάθαμε ότι «ο υπουργός Αντονι Μπλίνκεν χαιρέτισε τον καθοριστικό – καθοδηγητικό ρόλο της  Ελλάδας στην προώθηση της Διατλαντικής και Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων» . Και πως, επίσης, «ο υπουργός Μπλίνκεν και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσαν την ιστορική σημασία της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».