Νέο νοσοκομείο: Είναι πολύ μεγάλος στόχος για να τον πετάμε στα σκουπίδια

Η κατασκευή του νέου νοσοκομείου είναι ένας από τους μεγάλους στόχους που τέθηκαν από το 1990 και αφορούσε όχι μόνο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγειάς αλλά και την απελευθέρωση του ιστορικού κέντρου της πόλης από τις υπηρεσίες που την επιβαρύνουν κυκλοφοριακά!

Γι’ αυτό και ο Δήμος της Κω από τότε προχώρησε στην απόφαση απαλλοτρίωσης έκτασης δίπλα στο Ασκληπιείο για την κατασκευή νέου νοσοκομείου και κατέθεσε πρόταση κατασκευής από τον ίδιο τον Δήμο με μελέτη της προϊσταμένης των τεχνικών υπηρεσιών κ. Αναγνωστίδιου, όπως έκανε και με το ΙΚΑ.

Το δεύτερο μεγάλο βήμα ήταν όταν για τουλάχιστον 5 χρόνια η υπόσχεση κάποιων βουλευτών επί ΠΑΣΟΚ για την κατασκευή νέου νοσοκομείου που συνοδεύτηκαν και με παραπλανητικές αποφάσεις παραχώρησης ακινήτου και μελετών!

Τώρα  βρισκόμαστε στο ίδιο θέατρο θεατές, που όμως καταντά φάρσα και κωμωδία!

Ένας Βουλευτής, ο κατά τα άλλα συμπαθής κύριος Παππάς, μας διαβεβαιώνει όπως μας ενημερώνει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ότι στο τέλος του μήνα θα αποφασισθεί η ένταξη του έργου ύψους περίπου στα 35 με 40 εκ. ευρώ, πιθανότατα στο ταμείο ανάκαμψης, θα είναι παρόμοιο με αυτό του νοσοκομείου Λευκάδας και ότι αυτό εγκρίθηκε από τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό!!!

Η κυρία ανταποκρίτρια μετέφερε φυσικά την είδηση που της έδωσε ο βουλευτής και δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει τους άλλους τρεις βουλευτές. Δεν πήρε τηλέφωνο στο Μαξίμου να μάθει γιατί δεν έβγαλε ανακοίνωση το γραφείο του κ. Πρωθυπουργού. Δεν τηλεφώνησε στον Υπουργό Υγείας, άντε στον υφυπουργό, ή έστω στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου για να μάθει την εξέλιξη! Δεν ρώτησε τον υπουργό οικονομικών κ. Σκυλακάκη αν εντάχθηκε το έργο στην πρόταση για το ταμείο ανάκαμψης… Ούτε τον ΔΥΠΕάρχη Αιγαίου….

Και καλά την πρώτη φορά τότε με τον Δήμο ξέρουμε ποιοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν στην πρόταση κατασκευής νέου νοσοκομείου.

Την δεύτερη φορά μάθαμε τις αντιδράσεις του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για το νέο νοσοκομείο!

Τώρα μετά από τόσες κοροϊδίες δεν θα έπρεπε να είμαστε ψυλλιασμένοι; Και μάλιστα τώρα που η χώρα βρίσκεται σε άσκημη οικονομική κατάσταση;. Τώρα που δύο τεράστια κτήρια υγείας στην Κω είναι άδεια;. Τώρα που το νοσοκομείο μας έχει τεράστιες ελλείψεις που δεν καλύπτονται;

Ένας μεγάλος στόχος που δεν πρόκειται να τον πιστέψει κανείς εάν δεν μπουν τα θεμέλια, μετατράπηκε σε αντικείμενο ανακύκλωσης των απορριμμάτων…