Στο νησί της Κω τα φαινόμενα του πελατειακού κράτους θα αυξάνονται όσο πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές

Επισκέφθηκε ο Δήμαρχος τον Βουλευτή κ. Παππά και εκείνος του μετέφερε την βούληση του πρωθυπουργού να κατασκευαστεί νέο νοσοκομείο.

Επισκέφθηκε ο Δήμαρχος τον Περιφερειάρχη και εκείνος υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει τον ποδηλατόδρομο με 1,5 εκ ευρώ!

Δεκάδες οι περιπτώσεις. Ο Δήμαρχος υποχρεωτικά ανεβοκατεβαίνει από την Αθήνα. Πότε με τον έναν Βουλευτή και πότε με τον άλλο Υπουργό!

Ούτε αναπτυξιακά προγράμματα. Ούτε συλλογικές αποφάσεις. Ούτε ετήσιος προγραμματισμός. Ούτε αυτοτέλεια, ούτε αυτοδυναμία. Μια επίσκεψη και μια υπόσχεση.

Πηγαίνει ο δήμαρχος στον υπουργό για να πάρει τα 60 στρέμματα της ΑΒΙΚΩ και στο τέλος του παίρνουν τις ιαματικές πηγές…

Και κατηγορούμε τον κακομαθημένο πολίτη που αγνοεί ότι το πρόβλημα του δεν είναι ατομικό αλλά συλλογικό, ότι το πρόβλημα του το έχουν και άλλοι και άρα η επίλυση του δεν είναι ρουσφέτι αλλά υποχρέωση των εξουσιών.

Το πελατειακό κράτος που στήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο για να συντηρεί τις εξουσίες και τους πολιτικούς που το έφτιαξαν!

Που ποτέ δεν έβαλαν κανόνες προγραμματισμού και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του προγράμματος έργων. Που ποτέ δεν λειτούργησαν με διαφάνεια και με πλήρη ενημέρωση των πολιτών!

Οι νόμοι με δεκάδες πόρτες και παράθυρα. Για να μπορούν να λειτουργούν οι μεσάζοντες. Για να υπάρχει το ρουσφέτι και η μίζα.

Και όμως ο Δήμαρχος της Κω, ο κ. Νικηταράς έχει στα χέρια του τεράστια δύναμη. Έχει την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου. Έχει τις πολιτικές καταβολές.

Άρα μπορεί να ανατρέψει και κυρίως να αποκαλύψει αυτήν την τρελή κατάσταση της απαξίωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.