
Κανένας, μα κανένας, δεν είναι αντίθετος με την κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου. Κανένας επίσης όπως φάνηκε από την επιτροπή διαβούλευσης δεν είναι αντίθετος με την δημιουργία μεταπτυχιακού πανεπιστημιακού τμήματος, ανεξάρτητα από τις επί μέρους παρατηρήσεις.
Και όμως ο Δήμαρχος κ. Νικηταράς ζητά από τους πολίτες σύμπνοια και συστράτευση την οποία έχει!
Κατά την φτωχή μας άποψη η πρόσκληση για συστράτευση στους μεγάλους στόχους της δημοτικής αρχής δεν πρέπει να απευθύνεται στους πολίτες αλλά στους πολιτικούς και στους πανεπιστημιακούς. Στην Νέα Δημοκρατία και στους δύο πρυτάνεις!
Σε αυτούς που ανέδειξαν με τον χειρότερο τρόπο την ύπαρξη του πελατειακού κράτους. Στους Βουλευτές που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Που ο καθένας από τους τέσσερις τραβά τον δικό του δρόμο και δεν ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους μεγάλους στόχους του Δήμου!
Αλλά και την κυβέρνηση των κυβερνητικών βουλευτών που δεν σκέφτεται νέα νοσοκομεία αφού στις απόψεις της πρυτανεύει η ιδιωτικοποίηση των πάντων. Υγεία, ασφαλιστικά ταμεία, Ιαματικές πηγές, ιδιωτικά κολέγια, ακόμα και τις λαϊκές αγορές τις προσφέρει πεσκέσι σε ιδιώτες!!
Αλλά και το καρφί από την πρύτανη του πανεπιστημίου Αιγαίου για την εμπλοκή πολιτικών στην δημιουργία του μεταπτυχιακού τμήματος τι ήταν! Ήταν η σκληρή σύγκρουση των πανεπιστημιακών δασκάλων για τα κεκτημένα τους και τα οικονομικά προγράμματα τους.
Ήταν οι ίδιοι πανεπιστημιακοί που μαζί με τους πολιτικούς, τους κουμπάρους, αρνήθηκαν την δημιουργία της Ιατρικής Σχολής. Μιας τεκμηριωμένης μελέτης – πρότασης που κατέθεσε ο πανεπιστημιακός συμπατριώτης μας Βασίλης Βουκουβαλίδης σε συνεργασία με παρόμοιο επιτυχημένο Πανεπιστήμιο νησιών και απομεμακρυσμένων περιοχών του Καναδά!
Σε κάθε νόμισμα υπάρχουν δύο πλευρές. Στην μία είναι το κεφάλι, η εξουσία. Και στην άλλη είναι ο αριθμός. το χρήμα. Σε μας εδώ το νόμισμα είναι λειψό. Στην μία πλευρά έχουμε την δημοτική μας αρχή και στην άλλη τίποτε.
Αυτό και μόνο μας λέει ότι τουλάχιστον μπορούμε να απαιτούμε όχι έργα, αλλά σεβασμό και αξιοπρέπεια, την οποία δυστυχώς θα χάσουμε με όσα ακούσαμε από την κυρία Πρύτανη και όλους τους άλλους.