Ξεπουλούν τις ασφαλιστικές εισφορές στα Φανς και στους ιδιώτες ασφαλιστές

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την πρόταση της ξεκινά αρχικά από τις επικουρικές συντάξεις, προτείνοντας την μετατροπή τους από αναδιανεμητική σε κεφαλαιοποιητική.

Στην αναδιανεμητική που ισχύει δεκάδες χρόνια, οι εισφορές των εργαζομένων για την επικουρική τους ασφάλιση πήγαιναν σε ένα ταμείο στο οποίο συμμετείχε και το κράτος και με αποφάσεις αναδιένεμε τις συντάξεις και με κοινωνικά κριτήρια.

Στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα που προχωρά η κυβέρνηση οι νέοι συνταξιούχου και όσοι επιθυμούν από τους παλαιούς θα καταθέτουν τις εισφορές τους σε ατομικό κουμπαρά που διαχειρίζονται ιδωτικές εταιρείες και όταν έλθει η ώρα της σύνταξης θα λαμβάνει αντίστοιχα με τις καταθέσεις του ποσά.

Όπως καταλαβαίνουμε με την έναρξη του κεφαλαιοποιητικού συστήματος θα σταματήσουν να εισρέουν έσοδα στο σημερινό ταμείο των ασφαλιστικών ταμείων.

Το κόστος για να συνεχίσουν να δίνονται οι επικουρικές συντάξεις είναι περίπου 40 δις ευρώ τα οποία μας λέει η κυβέρνηση ότι θα πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό!! 

Και επειδή τα έσοδα του κράτους είναι χάλια ο υπουργός προτίθεται να χρησιμοποιήσει και χρήματα από το ΑΚΕΓΕ, δηλαδή το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών που σήμερα διαθέτει 12 δις αποθεματικά για την διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών….

Στο όνομα λοιπόν και στα συμφέροντα της ιδιωτικής οικονομίας παραδίδουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα κοράκια και στον τζόγο των τραπεζών και των Φανς, αντί να καθίσουν και να σκεφτούν και να παλέψουν για την καλυτέρευση των ασφαλιστικών ταμείων, την ενίσχυση τους και την θωράκιση τους από τους γνωστούς απατεώνες του παρελθόντος..