Διάλογος με την Τουρκία. Ένας υποχρεωτικός δρόμος στρωμένος με αγκάθια

Επί τέλους ξεκινά ένας διάλογος. Να κάτσουν δύο γείτονες και να συζητήσουν. Μέχρι που φτάνει το κτήμα του ενός. Από που περνά ο δημόσιος δρόμος για τους τρίτους και που είναι τα άρια του άλλου!

Στα δικαστήρια θα τους φάνε οι δικηγόροι. Οι δικαστές πολλές φορές κάνουν λάθη…. Με τα όπλα το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ο γιός σκότωσε τον πατέρα ή τον αδελφό! Άρα ο διάλογος είναι υποχρεωτικός και είναι η καλύτερη λύση!

Για τα χωράφια της χώρας μας και της Τουρκίας ο διάλογος για την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη είναι όπως ο διάβολος στο λιβάνι. Ο εθνικοπατριωτισμός περισσεύει από τα παντζάκια τους. Θα ξεθάψουν οι δικοί του μέχρι και τον Κολοκοτρώνη!

Ήδη ο τ. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έβγαλε τα όπλα και φόρεσε την περικεφαλαία! Και οι μακεδονομάχοι ακονίζουν τις σάριζες και ταΐζουν τους βουκεφάλες! Για αυτήν την κυβέρνηση που τους στεγάζει είναι το σοβαρότερο εμπόδιο!

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ο Τσίπρας με τα Σκόπια. Σε άλλη περίπτωση θα άφηνε τα κάστανα στην φωτιά μέχρι να καούν.  Όπως και το Κυπριακό! Αλλά επειδή πίστεψε ότι τα σύνορα είναι ευρωπαϊκά ζήτησε την βοήθεια από τους μεγάλους! Μάλιστα τον ένα τον φιλοξένησε στο σπίτι του στην Κρήτη. Και οι μεγάλοι είναι γνωστό ότι όταν τους ζητάς βοήθεια σου βάζουν τους όρους τους. Και οι όροι τους είναι ο διάλογος!

Και είναι ο διάλογος γιατί μεταξύ των δύο χωραφιών περνά ένας δρόμος. Δρόμος δημόσιος για όλα τα άλλα κράτη. Δηλαδή ποιά κράτη; Την Ρωσία, την Γερμανία, την Αμερική, την Γαλλία, την Ιταλία και την Αγγλία!

Δρόμος στον οποίο υπάρχουν τα πετρέλαια αλλά και οι τσιπούρες. Δρόμος γεμάτος με  κατασκευαστές όπλων, μικροπωλητές, χονδρέμπορους, κοντραπάντηδες, μεσάζοντες, μαυραγορίτες, καλοθελητές, ειδικούς, δημοσιογραφούντες και κάθε καρυδιάς καρύδι! Αυτοί που ζουν από το αίμα των λαών και την ηλιθιότητα των πολιτών!

Ο κ. Μητσοτάκης αυτόν τον δρόμο πρέπει να περάσει με πρόσθετα σοβαρά εμπόδια τους εθνικόφρονες της παράταξης του. Αυτόν πρέπει να περάσουν και όσοι πιστεύουν στον διάλογο και την συνεργασία μεταξύ των λαών!