Οι παλικαριές για τα 12 μίλια στο Ιόνιο και πια είναι η αλήθεια που μας κρύβουν

Επεκτείναμε τα 12 μίλια στο Ιόνιο και οι κραυγές της νίκης, τα χειροκροτήματα και η υπερηφάνεια πως μεγάλωσε η Ελλάδα ξεχείλιζε από όλα τα κυβερνητικά κανάλια!

Το ότι επί ΣΥΡΙΖΑ που προωθούσε την επέκταση η σημερινή αντιπολίτευση κρατούσε και εξαπέλυε κεραυνούς για την ατολμία της να προχωρήσει πρώτα στο Αιγαίο δεν είναι το ζητούμενο.

Το ότι κάποιοι είπαν ότι αυτή η πράξη στο Ιόνιο που αποδέχονται οι πάντες είναι σαν να δίνουν σε καρκινοπαθή ασπιρίνη και εσύ να λες όχι  είναι λογικό! Γιατί είναι το εύκολο. Τα δύσκολα μας τα κρύβουν

Εκείνο που δεν μας κρύβουν όλοι οι άλλοι οι Γερμανοί, Αμερικανοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Πορτογάλοι είναι ότι στο Αιγαίο θα πρέπει να το βρούμε με την Τουρκία και μόνο εμείς οι έξυπνοι δεν το λέμε!

Και το αφήγημα με τον Λαβρόφ της Ρωσίας που τάχα μου είπε ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επεκτείνει τα ύδατα της στο Αιγαίο στα 12 μίλια και μας φούσκωναν το κεφάλι με φρούδες ελπίδες το είπαν μισό γιατί έτσι συμφέρει τους πατριδοκάπηλους και τους πολιτικάντηδες..

Το άλλο μισό που δεν μας είπαν ήταν ότι ο Λαβρόφ συμπλήρωσε τα εξής ξεκάθαρα:

«Άλλη υπόθεση είναι όταν τα χωρικά ύδατα που καθορίζει ένα κράτος έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα ενός γειτονικού κράτους. Εάν προσδιοριστεί ότι αυτά τα συμφέροντα είναι νόμιμα από την άποψη της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τότε είναι απαραίτητο να αναζητηθεί λύση μέσω του διαλόγου και της ισορροπίας των συμφερόντων. Και δραστήρια καλούμε όλα τα προβλήματα, που συνδέονται με τις ΑΟΖ και της Ελλάδας και της Κύπρου να επιλυθούν μέσω του διαλόγου»

Μέσω του διαλόγου μας είπε ο φίλος Λαβρόφ και όχι μέσω της Χάγης γιατί εκεί ξέρει ο κύριος Λαβρόφ πολύ καλά τι παίζεται και τι γίνεται…