Αστυνομία στα Πανεπιστήμια! Μας δουλεύουν και εμείς το πιστέψαμε και το παλεύουμε

Η Κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη με ιδιαίτερα σοβαρές αναλύσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια προωθεί το νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ των άλλων δημιουργεί πανεπιστημιακή αστυνομία με την άμεση πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών!

Για την ενέργεια αυτή που μάλιστα ξεκινά εντελώς ξαφνικά και εν μέσω κορονοϊού χωρίς να υπάρχει καμιά ανάγκη έχει ξεκινήσει ένας ιδιαίτερα σοβαρός διάλογος και αντιπαραθέσεις για το περιεχόμενο του πανεπιστημιακού ασύλου και τις επιδιώξεις του νομοσχεδίου.

Λέγονται πολλά. Για τον Πρύτανη που διαπομπεύθηκε. Για τους αναρχικούς που καταστρέφουν. Για το αστυνομικό κράτος. Για τις εποχές του παρελθόντος. Για την δημιουργία σπουδαστικού τμήματος και φακελώματος στην αστυνομία. Για την ελευθερία των ιδεών.

Και προστίθενται ακόμα περισσότερα. Για την πρώτη ανάγκη στήριξης των πανεπιστημίων με προσλήψεις διδακτικού προσωπικού. Για την υποστήριξη των φοιτητών. Για τα κενά στα ιδρύματα.

Το μόνο που δεν λέγεται είναι ένα και σχετίζεται με τις προσεχείς εκλογές!

Για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει. Το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτήν την περίοδο είναι οι προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών. Που θα προσληφθούν από τα κομματικά γραφεία μέσα σε μια βραδιά και θα μετατραπούν σε ψηφοφόρους εν όψει των προσεχών εκλογών.

Η κυβέρνηση των αρίστων προσλαμβάνει ανειδίκευτους ειδικούς φρουρούς όταν στην αστυνομία προσλαμβάνονται μέσω πανελλαδικών εξετάσεων σε σχολές τριετούς φοίτησης!

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ενδιαφέρεται σήμερα για την ευταξία και  προσλαμβάνει φρουρούς στα πανεπιστήμια, όταν ο ίδιος κ. Μητσοτάκης πριν από λίγα χρόνια ως υπουργός απέλυε τους φύλακες υπαλλήλους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων!