Ελλάς. Τουρκία. Σκόπια. Ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο

Γράψαμε Σκόπια όχι γιατί δεν σεβόμαστε την Βόρεια Μακεδονία και τις συμφωνίες που έγιναν, αλλά για να θυμηθούμε την εμπόλεμη κατάσταση του παρελθόντος και την πατριδοκαπηλία των σημερινών κυβερνώντων.

Αυτές τις ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Μακεδονίας ήταν στην Ελλάδα για επέκταση και ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Και τις ίδιες ημέρες αντιπροσωπία του δικού μας Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας πήγε στην Β. Μακεδονία για την ενίσχυση της στρατιωτικής μας συνεργασίας!.

Ξεχνάμε γρήγορα ενώ θα έπρεπε να θυμόμαστε τους κάθε είδους ειδικούς πολιτικούς και ιστορικούς να αναλύουν τότε την επάρατη συμφωνία. Και να προετοιμάζουν τον λαό για πόλεμο!

Να βάζουν πάνω από την ειρήνη και την φιλία των λαών του 21ου αιώνα,  την Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου του 500 π.χ.  Να μην βλέπουν τις ραγδαίες εξελίξεις τις επιστήμης, της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης και να μετράνε με τον πόντο την γλώσσα και τα σύνορα!

Κάπως έτσι γίνεται και αυτές τις ημέρες με την Τουρκία! Βγαίνουν και πάλι οι ειδικοί στα κανάλια και μιλάνε για μίλια και εναέριους χώρους και κανένας δεν θυμάται και δεν σκέφτεται να μας πει τι σημαίνει ειρήνη και τι φιλία των λαών στην σύγχρονη εποχή και τι θα σημαίνουν, με αυτές τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες και εξελίξεις τα σύνορα μετά από 50 και 100 χρόνια..

Και αφού παραγγείλαμε και οι δύο μας τα υποβρύχια και τα αεροπλάνα. Αφού μπήκαν στην μέση οι αντζέντηδες και τα πληρωμένα παπαγαλάκια και έκαναν την δουλειά τους,  τώρα σκεφτήκαμε να πάμε και στον διάλογο.

Να είστε σίγουροι ότι ο διάλογος θα ναυαγήσει. Γιατί οι πληρωμένοι κρυφοί και υπόγειοι υπάλληλοι των εξοπλιστικών θα συνεχίσουν να μας μιλάνε για τα πετρέλαια, για τα μίλια και για τις βραχονησίδες. Να μας μιλάνε για τα εθνικά δίκαια στα οποία οι σημερινοί είναι επιρρεπείς και δέσμιοι των εθνικοφρόνων ψηφοφόρων τους …

Τον ακούσαμε σήμερα στην τηλεόραση τον Βουλευτή της ΝΔ που ζητούσε με δυνατή φωνή και επανειλημμένα από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν θα ψήφιζε την αγορά των αεροπλάνων Ραφάλ. Και αυτός δυσκολεύονταν να απαντήσει!!!

Και δεν απαντούσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτός ο άνθρωπος μεγάλωσε με το τραγούδι που έλεγε: “Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια τα σπαθιά. Να τα κάνουμε αλέτρια να δουλεύει η αγροτιά”…

Κάτι τέτοιοι σαν τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θα κλιθούν και πάλι κάποια στιγμή να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά για να τα τρώνε και πάλι οι σημερινοί όπως ο Βουλευτής της ΝΔ με την ξακουστή Μακεδονία και τα μισητά Σκόπια….