Ελλάδα 2020. Μέσα στο γενικό μπάχαλο η ανυπακοή της εκκλησίας είναι πλημμέλημα με χιλιάδες ελαφρυντικά

Ειπώθηκαν πολλά για την στάση της εκκλησίας στην υπόθεση του κορονοϊού και στην απόφαση της πολιτείας να παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες τα Θεοφάνεια.

Χωρίς αμφιβολία η απόφαση της Ιεραρχίας ήταν σαφώς αντίθετη με την απόφαση της πολιτείας και άρα ορθώς το άνοιγμα των εκκλησιών προσδιορίστηκε ως ανυπακοή και προκάλεσε ποικίλα σχόλια με σοβαρότερα αυτά που λένε για την ισχύ της εκκλησίας και για τις σχέσεις της με το κράτος.

Εμείς θα πούμε τις δικές μας απόψεις για τα περιστατικά, αποκλείοντας για το συγκεκριμένο γεγονός την ένδειξη της ισχύος ή την απόδειξη της Θεοκρατικής Ελλάδας.

Η αντίδραση της εκκλησίας στην απόφαση της Κυβέρνησης και η ανυπακοή της στο κλείσιμο των εκκλησιών ήταν ότι πιο φυσιολογικό μπορούσε να γίνει από ανθρώπους, τους Ιεράρχες, που τουλάχιστον έχουν το μυαλό και την μόρφωση να κρίνουν αποφάσεις.

Την παραμονή των Χριστουγέννων η Κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργήσουν με 10 πιστούς μέσα στις εκκλησίες. Την επομένη άλλαξε την απόφαση και τους έκανε 50!

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς έλεγε για το άνοιγμα του εμπορίου μετά τα Θεοφάνεια και ανήμερα της πρωτοχρονιάς έκλεισε τα πάντα, ακόμα και τις εκκλησίες. Και όλα αυτά χωρίς τις εισηγήσεις των ειδικών!

Πριν του Αγίου Δημητρίου οι ειδικοί είπαν να ληφθούν μέτρα και η Κυβέρνηση τους έγραψε κανονικά. Έγινε ο χαμός στην Μακεδονία, πέθαναν και κάποιοι ιεράρχες και κανένας δεν μίλησε για το λάθος.

Αποφασίζουν ξαφνικά για το άνοιγμα των σχολείων και οι επιστήμονες δεν το γνωρίζουν και αρκετοί λένε ότι τα στοιχεία των κρουσμάτων είναι νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις.

Ανοίγουν την μια ημέρα τα μαγαζιά με αγορές απ’ έξω, μετά από μία εβδομάδα μιλούν για το πλήρες άνοιγμα τους και την επομένη τα κλείνουν μια και καλή!

50 άτομα στην εκκλησία των 500 τετραγωνικών και 500 άτομα στο λεωφορείο των 50 τετραγωνικών! Πρώτοι στο εμβόλιο οι πολιτικού της κυβέρνησης και μετά οι νοσοκομειακοί της πρώτης γραμμής του αγώνα!

Τέσσερις μεγάλες γιορτές έχει η εκκλησία μας που αφορούν το 90% του πληθυσμού της χώρας. Τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνεια και το Πάσχα. Οι τρεις γιορτάζονται μέσα σε δέκα ημέρες. Και μέσα σε δέκα ημέρες η κυβέρνηση άλλαξε τις αποφάσεις της τέσσερις φορές!

Στην πρώτη η κυβέρνηση είπε για δέκα πιστούς. Μετά από τρεις ημέρες τους έκανε πενήντα. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μίλησε για άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου! Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς κλείνει τις εκκλησίες μέχρι της 11 Ιανουαρίου! Στις 6 και στις 10 Ιανουαρίου κλείνει τις εκκλησίες και στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει τα σχολεία με σαράντα παιδάκια στην τάξη και εκατοντάδες μαμάδες απ’ έξω!!!

Κάποιοι μίλησαν για την θεοκρατική Ελλάδα! Στην Ελλάδα το 300αρι το πληρώνει ο εργάτης γιατί είχε την μάσκα κάτω από την μύτη και δεν φωνάζει! Όμως το δούλεμα δεν το ανέχεται ούτε ο Θεός!.

Το παράπτωμα των Ιεραρχών είναι πλημμέλημα, αλλά απαλλάσσονται εξ υπαιτιότητας τρίτων.