Ζούμε σε χώρα ευτυχισμένη. Είναι η καλύτερη του κόσμου. Μας περνά μόνο η Σουηδία

 Όταν παρακολουθεί κάποιος τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης είναι βέβαιο ότι θα ζει σε πελάγη ευτυχίας. Θα σηκώνεται από τον καναπέ και θα νοιώθει κυρίαρχος του κόσμου.

Η Κυβέρνηση μας είναι και η πρώτη. Ο πρωθυπουργός είναι ο μάγος, ο πρώτος των πρωθυπουργών όλου του κόσμου. Με τα μέτρα που πήραν κατόρθωσαν να εξολοθρεύσουν το τέρας του κορονοίού και μέσα στην παγκόσμια οικονομική κρίση, όπου καταρρέουν μεγαθήρια, η Ελλάδα μας αντέχει και μάλιστα πάει προς το καλύτερο!

Και ξαφνικά έρχεται ένα στημένο από τους αντιπάλους της κυβέρνησης και τον ΣΥΡΙΖΑ ειδησεογραφικό πρακτορείο, ίσως στημένο και από τον Ερντογάν και μας λέει ότι είμαστε στην Ελλάδα οι τελευταίοι!

 Έρχεται το Bloomberg, αυτό το ξευτελισμένο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αμερικής και τι μας λέει:

Παρουσιάζει την ανανεωμένη λίστα Covid Resilience Ranking, στην οποία διαπιστώνεται πως η Ελλάδα έχει κάνει «βουτιά» 19 θέσεων(!) ευρισκόμενη στην 53η θέση παγκοσμίως, «παρέα» με το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό.

Είναι η χώρα με τα πιο σκληρά μέτρα καθώς στο lockdown severity έχει το μεγαλύτερο ποσοστό (84), μπροστά από το Μπαγκλαντες (80), την Κίνα (78), τη Γερμανία (82), τη Μαλαισία (80) αλλά και την Ιταλία (79)

Ότι έχει το υψηλότερο ποσοστό  θνησιμότητας (6,3%) και από τις 53 χώρες!

Συνολικά η Ελλάδα έχει τρεις αρνητικές πρωτιές από τις 53 χώρες της λίστας. Πρώτον, τη μεγαλύτερη θνησιμότητα, το χειρότερο lockdown με τη μικρότερη κινητικότητα των πολιτών.