Απίστευτη Κυβέρνηση: Το πτυχίο του Πολυτεχνείου είναι ισότιμο με του κολεγίου

Αυτό που συμβαίνει με αυτή την Κυβέρνηση είναι ανεπανάληπτο. Ενώ γνωρίζει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν το βάζει κάτω και με διάφορα τερτίπια προσπαθεί να νομιμοποιήσει τα πτυχία των κολεγίων.

Μόλις πριν από ένα χρόνο ψηφίστηκε η αναθεώρηση του Συντάγματος και η διάταξη για ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν πέρασε από την Βουλή. Και όμως μέσα σε ένα χρόνο τρεις φορές η Κυβέρνηση ψήφισε σχετικές νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες έβαζε στο παιχνίδι των πανεπιστημιακών τίτλων τα ιδιωτικά κολέγια!

Ψήφισε νόμο με τον οποίο αποκτούσαν ισοτιμία τα πτυχία των κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία των δασκάλων και των καθηγητών!

Ψήφισαν νόμο με τον οποίο μπαίνει κόφτης στους εισαγωγικούς βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με αποτέλεσμα να οδηγούνται χιλιάδες σπουδαστές στα κολέγια και στο εξωτερικό!

Και τώρα με την προχθεσινή τροπολογία που πέρασε από την Βουλή με τις ψήφους μόνο της Ν.Δ. αποκτούν ισοτιμία τα πτυχία των κολεγίων με τα πολυτεχνικά και πανεπιστημιακά πτυχία των μηχανικών και των οικονομολόγων!

Εντάξει. Είναι γνωστή η θέση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης και της υγείας. Αλλά με τόσο απροκάλυπτο τρόπο και επιθυμώντας να περάσει την άποψη της στην ουσία υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών σχολών μας.

Και δεν υποβαθμίζει μόνον τα πτυχία, αλλά θέτει και σε τεράστιο κίνδυνο την μόρφωση αλλά και την προστασία των πολιτών όπως εξοργισμένα αναφέρει η ανακοίνωση των αντιπροσώπων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην ομόφωνη απόφαση του.