Πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Εφόδιο στη ζωή; Εισιτήριο για εργασία; ή κερδοσκοπία;

Η Κυβέρνηση δια της κ. Κεραμέως εξήγγειλε την πρόθεση της να θέσει όριο βαθμών στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στις πανεπιστημιακές σχολές.

Αναμφίβολα αυτή η θεσμοθέτηση θα οδηγήσει εκατοντάδες, χιλιάδες μαθητές στα χέρια και στην εκμετάλλευση των ιδιωτικών σχολών και των κολλεγίων!

Είναι μια εξέλιξη που εξ αρχής ήταν γνωστή αφού η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως έχουν ταχθεί υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Έφτασαν στο σημείο για να στηρίξουν τα κολέγια να νομοθετήσουν την ισοτιμία των πτυχίων των κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημιακών σχολών των καθηγητών!

Είναι η Κυβέρνηση των ΑΡΙΣΤΩΝ! Όσοι δεν έπιασαν την βάση είναι άχρηστοι και άρα αντί να οδηγηθούν στον καιάδα, ας φύγουν στο εξωτερικό για σπουδές και ακόμα καλύτερα ας πληρώσουν τα κολέγια ή και να πάνε στο σπίτι τους!

Αυτή η Κυβέρνηση, το περιβάλλον, την υγεία και την παιδεία τα θέτει ως πρωτεύοντα εργαλεία στις ιδιωτικές επενδυτικές βλέψεις της και όχι ως όπλο κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης του λαού μας.

Την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ενός νέου ανθρώπου με την απόκτηση ενός ανώτερου πτυχίου ή την συμμετοχή του στην απόκτηση, τα θεωρεί βήματα για την εργασιακή του αποκατάσταση και όχι θεμέλιο για την ευρύτερη μόρφωση του.

Αποκρύπτουν το γεγονός ότι ένα τεράστιο ποσοστό των πτυχιούχων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν επιλέγει την εργασιακή του αποκατάσταση σύμφωνα με το πτυχίο του και ότι η απόκτηση του πτυχίου είναι ένα πρόσθετο όπλο στην μάχη της ζωής για τα δικά του ενδιαφέροντα για τους δικούς του προσανατολισμούς.

Ο κόφτης στις εισαγωγικές εξετάσεις οδηγεί τους μεν ευκατάστατους στις αγκάλες των κολεγίων, τους δε οικονομικά αδύνατους στην στέρηση ενός όπλου επιπλέον μόρφωσης για την διεκδίκηση της κοινωνικής και οικονομικής αποκατάστασης του. Για την καλλιέργεια τις κρίσης του και της κριτικής του στα τεκταινόμενα…