Δήμος Κω. Συμπεράσματα από την διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τρεις φίλοι της συντακτικής ομάδας ανέλαβαν την υποχρέωση να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε σαν θέμα ττην πρόταση της δημοτικής αρχής για τα έργα του 2021 και να παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους!

Ως γνωστόν το θέμα ήταν η παρουσίαση των έργων που προτείνει ο Δήμαρχος και η συζήτηση γίνεται με σκοπό να προταθούν κάποια έργα από τους δημοτικούς συμβούλους και ενδεχόμενα να διαγραφούν κάποια άλλα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου.

1ον Η συνεδρίαση κράτησε 6 ώρες, ήταν κουραστική η παρακολούθηση και πιο ήρεμη από τις ζωντανές συνεδριάσεις.

2ον Εάν στα συγκεκριμένα λεπτά της ώρας που δικαιούνται οι αγορητές έμπαινε άμεσα φραγμός και μαύρο στην τηλεόραση τότε η συνεδρίαση θα ήταν περιεκτικότερη, ουσιαστικότερη και πιο σύντομη.

3ον Η αναγραφή στην τηλεόραση του καταλόγου με την σειρά των αγορητών και περίπου την ώρα θα βοηθήσει των τηλεθεατή να εστιάσει καλύτερα το ενδιαφέρον του.

4ον Η διαδικτυακή διαδικασία παρέχει την δυνατότητα στους ομιλητές να παρουσιάσουν καλύτερα τις απόψεις τους χωρίς την εμπλοκή τρίτων όπως γίνεται στις ζωντανές συνεδριάσεις.

5ον Επειδή το θέμα είναι συγκεκριμένο ο αγορητής αποκαλύπτεται άμεσα εάν είναι εντός του θέματος ή περιαυτολογεί περί άλλων.

6ον Οι μακρόσυρτες εισηγήσεις ή τοποθετήσεις κουράζουν και αδικούν τους ομιλητές.

7ον Οι εκτός θέματος τοποθετήσεις αδικούν το θέμα της συνεδρίασης και το υποβαθμίζουν αλλά αδικούν και την παράταξη του ομιλητή αφού άμεσα γίνεται αυτό αντιληπτό.

8ον Η διαδικτυακή συνεδρίαση με την εμφάνιση στην οθόνη μόνον του αγορητή αποκαλύπτει τις ικανότητες του και φυσικά αφαιρεί όλα τα λοιπά που υποβαθμίζουν την ζωντανή συνεδρίαση.

9ον Η διαδικτυακή συνεδρίαση αποδεικνύεται πολύ καλύτερη από την ζωντανή αφού αποφεύγονται όλα εκείνα τα γνωστά των διαπροσωπικών σχέσεων που την υποβαθμίζουν.

10ον Είναι πλέον αντιληπτό ότι οι διαδικτυακές συνεδριάσεις για την λήψη των αποφάσεων θα κυριαρχήσουν μελλοντικά, οι δε ζωντανές συζητήσεις θα γίνονται μόνον για την προετοιμασία των θεμάτων και τον διάλογο μεταξύ των ενδιαφερομένων.

11ον Οι διαδικτυακές συνεδριάσεις θα καθιερωθούν μελλοντικά γιατί είναι ουσιαστικότερες και κυρίως κερδίζουν πολύτιμο χρόνο.