Η περίπτωση του δημοτικού συμβούλου και γιατρού κυρίου Ιωσήφ Σαϊτη

Είναι γνωστό ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Σαϊτης για λόγους επαγγελματικούς και οικογενειακούς εγκατέλειψε την Κω και εγκαταστάθηκε στην Γαλλία.

Ο κ. Σαίτης ένας εξαίρετος επιστήμονας και ευγενής άνθρωπος έχει την συμπάθεια όλων των συμπατριωτών μας. Και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Από την άλλη είναι και δημοτικός σύμβουλος, άρα είναι πολιτικό πρόσωπο που κρίνεται από τις πολιτικές πράξεις τους.

Σε αυτό το επίπεδο, της πολιτικής, η κρίση δεν μπορεί να είναι υποκειμενική, ούτε συναισθηματική. Στην πολιτική η κρίση οφείλει να είναι αυστηρή και ανάλογη με την προσφορά στα κοινά.

Ο κ. Σαίτης ορθώς υποστήριξε της απόψεις της παράταξης της κ. Ρούφα. Μέχρις εκεί τίποτε δεν είναι επιλήψιμο.   Όμως μέχρις εκεί.

Γιατί από τις εκλογές και την εκλογή του στον Δήμου οφείλει να υπηρετεί το νησί του. Και δυστυχώς ο κ. Σαίτης απουσιάζει από το νησί του δύο σχεδόν χρόνια. Και το σπουδαιότερο απουσιάζει από τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου!

Ο νόμος για το θέμα αυτό δεν είναι τυχαία αυστηρός. Τρεις συνεχόμενες απουσίες σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οδηγούν στην αποπομπή του συμβούλου από το Δημοτικό Συμβούλιο!

Κάποιοι μπορούν να πουν ότι τώρα με τον κορονοϊό ο κ. Σαίτης έχει την δυνατότητα συμμετοχής αφού οι συνεδριάσεις γίνονται μέσω διαδικτύου.

Πολύ σωστά. Αλλά από την πλευρά της κ. Ρούφα δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Από την μία να εγκαλεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. επειδή οι συνεδριάσεις γίνονται διαδικτυακά και από την άλλη να δικαιολογεί τον κ. Σαίτη που έφυγε από την Κω εδώ και δύο χρόνια επειδή έχει την δυνατότητα της συμμετοχής του μέσω του διαδικτύου.

Φυσικά υπάρχει, αν υπάρχει, και η ατομική ευθύνη και η πολιτική ευαισθησία. Όταν έχεις σκοπό να απουσιάζεις από το νησί σου, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να παραιτείσαι από δημοτικός σύμβουλος.  Και εν πάση περιπτώσει δεν γίνεται να απουσιάζεις συνεχώς για κανέναν λόγο από τις συνεδριάσεις του.