Δήμος Κω. Αποκάλυψη τώρα. Δώστε τώρα όλα τα οικονομικά στοιχεία

Η υπόθεση της καταγγελίας της κ. Ρούφα για τα άδεια ταμεία της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ έφερε στο προσκήνιο και στην δημοσιότητα την τραγική κατάσταση των επιχειρήσεων του Δήμου και ίσως και τον Δήμο εξ αιτίας του κορονοϊού.

Είναι ακατανόητη η σιωπή των διοικούντων τον Δήμο στα οικονομικά θέματα. Λες και οι πολίτες είναι αμέτοχοι, ή ότι θα στεναχωρηθούν ή δεν θα συμμετάσχουν.

Πληρώθηκαν το 2020 οφειλές του Κυρίτση στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ του 2019 πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ και έπρεπε να γίνει ο χαμός με την απαράδεκτη καταγγελία της κ. Ρούφα για να το μάθουμε.

Τα πάντα στην οικονομία καταρρέουν, οι οικογενειακές επιχειρήσεις συνθλίβονται, τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής πολλαπλασιάζονται και εμείς έπρεπε να βγάλει τα τρελά της η κ. Ρούφα για να μάθουμε ότι μόνο σε μια επιχείρηση του Δήμου τα έσοδα μειώθηκαν κατά 80% και άρα απαιτούνται επιχορηγήσεις από τον Δήμο πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ!

Φανταστείτε τι γίνεται στην Μαρίνα, τι γίνεται στην ΔΕΥΑΚ και φυσικά στον Δήμο που τα έσοδα τους συνδέονται απόλυτα με τα έσοδα των συνδημοτών μας, αλλά και με τα έσοδα του κράτους, που όπου να είναι και πάλι θα πτωχεύσει!

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να γνωρίζει ότι η κατάσταση των οικονομικών του Δήμου είναι παρόμοια με τα οικονομικά των πολιτών του, ότι δεν οφείλεται σε δικά της λάθη, αλλά στην πανδημία και ότι θα πρέπει μαζί με τους επιχειρηματίες μας να ενώσει τις δυνάμεις της και να διεκδικήσει στήριξη.

Η άγνοια ή και η απόκρυψη της ωμής πραγματικότητας δεν βοηθά κανέναν και το σπουδαιότερο εφησυχάζει την Κυβέρνηση που είναι η υπεύθυνη να δώσει λύσεις στην τραγική οικονομική κατάσταση των Δήμων.

Η Δημοτική Αρχή αποσιώπησε την άσχημη κατάσταση που παρέλαβε και τα εγκλήματα των προηγούμενων και τα βρίσκει μπροστά της. Εάν αποσιωπήσει και την σημερινή κατάσταση στο τέλος θα πιστέψουμε την κ. Ρούφα…