Παρκινγκ ΚαζαΡομάνα. Η διαφάνεια και η ενημέρωση δεν βλάπτει

Διαβάσαμε στην έγκριτη Δωδεκανησιακή εφημερίδα “Σταθμός” την εξώδικη διαμαρτυρία μιας εταιρείας που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες του ακινήτου δίπλα στην ΚάζαΡομάνα για το οποίο έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη.

Η πρώτη παρατήρηση μας είναι απλή. Αναρωτιόμαστε γιατί η αγαπητή εφημερίδα δεν δημοσιεύει τα ονόματα των ιδιοκτητών, αλλά και τα ονόματα των πληρεξουσίων που τους εκπροσωπούν. Οι ευνόητοι λόγοι σε περιπτώσεις δημόσιου συμφέροντος (και εδώ μιλάμε για την αγορά του αιώνα από Δήμο) δεν ισχύουν και τα πάντα θα πρέπει να είναι διάφανα.

Και εξηγούμαστε προς την αγαπητή σύνταξη της εφημερίδας. Το πρώτο συμβόλαιο υπογράφηκε το 2009 επί εποχής Κυρίτση και εμείς οφείλουμε να γνωρίζουμε τι συνέβη τότε και με ποιούς. Και να αναρωτηθούμε γιατί ο Δήμος τότε δεν ήρθε σε άμεση συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και μάλιστα ενημερώνοντας τους ότι δεν θα υπάρξει καμία συνδιαλλαγή με εκπροσώπους.

Διαβάσαμε και το κατάπτυστο περιεχόμενο της επιστολής των πληρεξουσίων προς την Δημοτική Αρχή με το οποίο στην ουσία την εκβιάζουν. Να απαντήσει λένε εντός μηνός γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε ιδιωτική επένδυση!

Εδώ γελά και το παρδαλό κατσίκι εάν πρόκειται να κατασκευάσουν και να εκμεταλλευτούν παρκινγκ! Μια αβέβαιης οικονομικής αποτελεσματικότητας επένδυση, που το κόστος ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ και με εμπλοκή της αρχαιολογίας!

Θα το ξαναπούμε χωρίς φόβο. Αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει κανέναν λόγο να εμπλακεί σε μια τέτοια υπόθεση που ξεκίνησε την εποχή του Κυρίτση. Και πρέπει για μας η απάντηση να είναι άμεση και ξεκάθαρη. (Αφήστε που έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη ημέρα).

Η απάντηση είναι μία: Ο Δήμος μας μπορεί να διαθέσει μέχρι 40 χιλιάδες ευρώ για την αγορά του χωραφιού. Γιατί αυτό το χωράφι για τους ιδιοκτήτες κάνει μόνο για λάχανα και βρούβες. Και αυτός που θα καθορίσει την τιμή του και τον χρόνο της εκμετάλλευσης του είναι μόνο ο Δήμος, γιατί μόνο αυτός μπορεί να είναι ο αγοραστής.

Και επειδή μιλάμε για 2 εκατομμύρια την αξία του χωραφιού θα θέλαμε να μάθουμε από τον Δήμο μας πόσα τέλη και τι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν οι κύριοι ιδιοκτήτες.