Η Ε.Ε., Τα κράτη μέλη, η Κυβέρνηση και οι κυρώσεις στην Τουρκία

Η Κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Μητσοτάκης ζητά από την Ε.Ε. να σταματήσουν την πώληση όπλων προς την Τουρκία!

Πάνω σε αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό αίτημα στήθηκε όλη η επικοινωνιακή πολιτική του κ. Μητσοτάκη στο εσωτερικό της Ελλάδας. 

Εκείνο όμως που δεν είπε είναι ότι η Ε.Ε. δεν πουλά όπλα, αλλά τα όπλα τα πουλούν τα κράτη. Η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Φιλανδία, η Ολλανδία και άλλες χώρες. Και με αυτές δεν έκανε τίποτε.

Η Κυβέρνηση επίσης γνωρίζει ότι η Ε.Ε. μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι το προσφυγικό, το εμπόριο, οι δασμοί, η ενταξιακή πορεία. Σε αυτά δεν επιμένει γιατί θα βλάψουν άμεσα τα κράτη, αλλά και την Ε.Ε. που ωφελούνται από αυτές τις συμφωνίες.

Διάλεξε λοιπόν ένα πιασάρικο αίτημα στα αυτιά των Ελλήνων ενώ γνωρίζει ότι το εμπόριο όπλων είναι βασικό οικονομικό στήριγμα των κρατών που τα παράγουν και μάλιστα φτάνουν μέχρι και σε πολέμους για να πουλήσουν!

Εντάξει, οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν κάποια μέτρα, χάδι, που τελικά φανερώνουν, έστω και επιφανειακά το δίκαιο της χώρας μας απέναντι των προκλήσεων της Τουρκίας.  Αλλά απ’ ότι φαίνεται μάλλον με τους Τούρκους είναι. Ή ότι θέλουν να μας πουν άλλα πράγματα από αυτά που ζητάμε.

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε. Τις διαφορές μεταξύ των κρατών δεν τις επιλύει ο πόλεμος. Και αν δεν βρουν από τον ένα τα όπλα θα τα πάρουν από τον άλλο!  Ο πόλεμος είναι καταστροφή και για τους δύο. Τις διαφορές τις λύνουν, οι συνομιλίες και η διπλωματία!

Οι λεονταρισμοί των καφενείων στη σημερινή εποχή ωφελούν μόνο τους πολιτικάντηδες…

Πήραμε το μάθημα από την Ε.Ε. Σίγουρα οι Ευρωπαίοι μας συμπαθούν. Ας το εκμεταλλευτούμε ανοίγοντας έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία και με παριστάμενη την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ίσως τώρα με τον Μπάϊντεν και με την Αμερική. Για όλα τα θέματα. Γιατί στα περισσότερα έχουμε δίκιο, όπως είπαν προχθές και στην Ε.Ε.

Και ας ξεχάσουμε το εμπόριο όπλων και τις κυρώσεις του. Εμείς και η Τουρκία είμαστε οι πρώτοι που θα ωφεληθούμε εάν τα βρούμε. Τότε μόνον θα σταματήσουν να μας πουλούν όπλα οι….. φίλοι μας Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι.