Εθνική Τράπεζα Κω. Εμπαίζουν και ξευτελίζουν τους καταθέτες

Δεν θα πούμε πολλά, ούτε θα ασχοληθούμε σήμερα με τα θαλασσοδάνεια και τις ρεμούλες των τραπεζιτών και τα ξεπουλήματα τους. Θα σας πούμε για κάτι ανθρώπινο.

Στην Εθνική Τράπεζα της Κω στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων και δεν υπάρχει ίχνος παρκινγκ σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, έχουν τις καταθέσεις τους οι μισοί Κώοι πολίτες και ιδίως οι ηλικιωμένοι.

Από τα μέσα του 1990 ξεκίνησε η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και με αυτή την προοπτική ξεκίνησαν οι υπόλοιπες τράπεζες να εγκαταλείπουν τα καταστήματα τους του κέντρου της πόλης και να εγκαθίστανται στην περιφέρεια και σε χώρους άνετης προσπέλασης πεζών και οχημάτων.

Και όμως στην Εθνική Τράπεζα οι κύριοι και οι κυρίες αγνοούν την αναγκαιότητα και την υποχρέωση. Μια υποχρέωση που οφείλουν αποκλειστικά και μόνον στους καταθέτες τους, στους πελάτες τους, στους ηλικιωμένους και στους εργαζόμενους που τους χρησιμοποιούν λες και είναι ζώα!

Αυτός που θα αντικρίσει την κατάσταση με τις ουρές έξω από την εθνική τράπεζα θα ντραπεί, και αυτός που θα τύχει να υποστεί την πολύωρη ταλαιπωρία όρθιος στην ουρά θα βλαστημήσει μέχρι και τα Θεία.

Η Εθνική Τράπεζα που από τους καταθέτες και τους συναλλασσόμενους της Κω οικονομά τα άντερα της, αυτούς τους ανθρώπους δεν τους εμπαίζει μόνον, αλλά στην κυριολεξία τους ξευτελίζει, τους μεταχειρίζεται απάνθρωπα….

Αλλά παράλληλα η τράπεζα εμπαίζει και την Δημοτική Αρχή, που εργάζεται για την ανάδειξη του κέντρου της πόλης ως κέντρο πολιτισμού και αναψυχής. Αδιαφορεί για την οικονομική και ποιοτική αναβάθμιση της πόλης από την ανάπτυξη της οποίας εξαρτάται η οικονομία των πελατών της!

Μέχρι σήμερα, κανένα μέσο ενημέρωσης και καμιά τοπικά αρχή δεν ανέδειξαν το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Εμείς από σήμερα ξεκινάμε καμπάνια διεκδίκησης του αυτονόητου. Το σεβασμό στους πολίτες της Κω από μια τράπεζα που τα οικονομά από αυτούς.   

Περιμένουμε το ίδιο να πράξουν και οι τοπικοί παράγοντες που σέβονται τους πολίτες τους.