Νότης Σφακιανάκης. Επαναστάτης χωρίς αιτία και χωρίς σκοπό

Ο δικός μας Νότης Σφακιανάκης συνελήφθηκε για πλημμελήματα και οδηγήθηκε στα κρατητήρια για την αυτόφωρη εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο κ. Σφακιανάκης είναι ένας επώνυμος πολίτης και καλλιτέχνης με τεράστια απήχηση στην ελληνική κοινωνία και άρα τυγχάνει μεγάλης δημοσιότητας και ενδιαφέροντος.

Ήταν λοιπόν λογικό το παράπτωμα του να κινήσει το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ και της κοινωνίας. Τσακώνονται μεταξύ τους οι μεγάλοι τηλεπαρουσιαστές ποιός θα προλάβει να τον παρουσιάσει στο κανάλι του!

Λογικό είναι να ακουστούν και θετικά και αρνητικά. Οι επώνυμοι πάντα έχουν αυτή την τύχη. Μάλιστα ένας ευφυής πολιτικός έλεγε ότι πρέπει να βρίσκεσαι στην δημοσιότητα έστω και αν αυτή είναι αρνητική.

Ο κοινός θνητός κατανοώντας όλα τα παραπάνω δεν θα έκανε καμιά δήλωση. Ίσως και να χαίρονταν, Έλα όμως που ο Νότης είναι αντισυστημικός. Βγήκε λοιπόν από το πουθενά και είπε:

“Το κράτος του κ..ου, αλληλένδετα με πληρωμένους δημοσιογράφους και χρεωμένα κανάλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας  λειτουργούν με γνώμονα το διαίρει και βασίλευε, προστατεύοντας τα λαμόγια, τους εγκληματίες, τους παιδεραστές, τους βιαστές, τους φοροφυγάδες και πάσης φύσεως κακοποιό στοιχείο που πάει με τα νερά τους ή εντάσσεται κιόλας….”

Και ας πούμε ότι υπήρχε η αιτία. ότι δικαιολογείται η έκρηξη του εξ αιτίας της συμπεριφοράς κάποιων στο μη δεδικασμένο παράπτωμα του, όμως αυτά που λέει δεν είναι αστεία. Είναι βαρύτατες κατηγορίες που λέγονται ή στον θυμό κάποιου που είναι πολύ αδικημένος ή για κάποιον άλλο σκοπό.

Ο Νότης Σφακιανάκης είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης βγαλμένος μέσα από φτωχογειτονιές που τον ανεβάζουν ακόμα περισσότερο. Σίγουρα έχει τις προσωπικές του απόψεις, όπως ο καθένας μας. Και άρα δεν τον κρίνουμε.

Λέμε την άποψη μας ότι ως επώνυμος οφείλει να προστατεύσει την τέχνη σε βάρος των προσωπικών πολιτικών του απόψεων τις οποίες σεβόμαστε και κάποιες φορές ενστερνιζόμαστε.   

Χθες μάθαμε ότι ο Νότης δεν ήταν ο συγγραφέας του παραπάνω κειμένου αλλά ίσως κάποιος θαυμαστής τους. Δεν πειράζει, άλλωστε στο παρελθόν έχει επαναλάβει και ο ίδιος παρόμοια.