Κυρίτσης, Ρούφα. Μια αναπτυξιακή πρόκληση που την πέταξαν στα σκουπίδια

Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού ως Ανώνυμη Εταιρεία μεταξύ των Δήμων Κω, Νισύρου και Αστυπάλαιας!

Ενός αναπτυξιακού Οργανισμού που απελευθερώνει δυνάμεις στους τομείς των τεχνικών έργων και της πολεοδομίας, που λειτουργεί αποκλειστικά ως μονάδα της Αυτοδιοίκησης και μόνον και διέπεται από ένα ισχυρό νομικό και νομοθετικό πλαίσιο!

Και το σπουδαιότερο αφορά τρεις Δήμους. Ενός κεντρικά ισχυρού Δήμου της Κω και δύο περιφερειακών νησιώτικων Δήμων! Μια πρωτοβουλία που οδηγεί στο σκεπτικό ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με την εισδοχή νέων κρατών ισχυροποιείται οικονομικά πολιτικά και κοινωνικά!

Η πρόταση μπορεί να είχε αδυναμίες και ενδεχόμενα παραλήψεις, όμως στο πυρήνα της και στην φιλοσοφία της είναι πρόταση εμβληματική και μας παραπέμπει στις εποχές του αείμνηστου Γεννηματά και της Άνοιξης της Αυτοδιοίκησης. Η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται αποκλειστικά από τους τρεις Δήμους και μόνον από αυτούς!

Και όμως αυτή την πρόταση την καταψήφισαν οι παρατάξεις της κ. Ρούφα και του Κυρίτση (θα τον πούμε κύριο όταν ζητήσει συγνώμη για την Θεμιστοκλέους) Και φυσικά την καταψήφισαν γιατί δεν τους αρέσει ο Νικηταράς.

Ο Κυρίτσης γιατί του έφαγε την Δημαρχία. Και η κ. Ρούφα γιατί της πήρε την θέση “ο κοψιμιός”

Και οι δύο δυστυχώς εκπροσωπούν ένα μεγάλο τμήμα του λαού και της κοινωνίας της Κω. Όμως αποδεικνύεται περίτρανα και επιβεβαιωμένα πλέον ότι εκπροσωπούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες!

Πέταξαν στα σκουπίδια μια αναπτυξιακή πρόταση χωρίς να έχουν κανέναν λόγο παρά μόνο το φρενάρισμα της πορείας του κ. Νικηταρά! Αγνοώντας το συμφέρον των νησιών και την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.