Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Τα ιδιωτικά εργαστήρια σταματούν τα τεστ του κορονοϊού

Μετά την δημόσια κατακραυγή από την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών επιχειρήσεων στα τεστ για τον κορονοίό που έφτασαν να στοιχίζουν στον πολίτη μέχρι και 300 ευρώ η κυβέρνηση μετά από 8 μήνες έβγαλε απόφαση διατίμησης με 10 ευρώ το τέστ ραπιντ και 40 ευρώ το μοριακό.

Η αντίδραση των ιδιωτικών εργαστηρίων ήταν άμεση σταματώντας τις εξετάσεις και μάλιστα με έντονο ύφος όπως φαίνεται και η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδας.

Με λίγα λόγια η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι τιμές τις διατίμησης είναι λίγες γιατί σε αυτές δεν υπολογίσθηκαν συγκεκριμένες εργασίες τις οποίες αναφέρουν.

Το κόστος απόσβεσης των μηχανημάτων! Το κόστος αγοράς των αντιδραστηρίων! Το κόστος επαναλήψεων των τεστ σε οριακή περίπτωση! Το κόστος του αναλώσιμου υλικού! Το κόστος της αντισηψίας! Το κόστος εργασίας του εξειδικευμένου προσωπικού! Το κόστος του διοικητικού προσωπικού! Το κόστος διάθεσης των αποβλήτων!

Αγαπητοί μας φίλοι θα σας πούμε την δική μας άποψη. Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι επιμένουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Και κάποιοι ακόμα ποιό προχωρημένοι επιμένουν στην διαφάνεια και στην αξιοκρατία του δημόσιου συστήματος.

Όσο δεν υπάρχουν αυτά και σήμερα αυτά δεν υπάρχουν, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα επιδιώκουν από τον πόνο, τον φόβο και την ελπίδα ζωής των πολιτών να τα οικονομήσουν.

Για 8 μήνες οι κύριοι των τεστ έβγαλαν εκατομμύρια. Η Κυβέρνηση τους άφησε να αλωνίζουν. Και σήμερα την απόφαση της Κυβέρνησης μετά την κατακραυγή της αισχροκέρδειας αυτοί το θεωρούν αδυναμία και την εμπαίζουν.

Πάλι καλά που δεν ζήτησαν και ποσοστό για την εξυπηρέτηση των ασθενών και βραβείο τιμής, όπως έκανε η κυβέρνηση για τους ιδιώτες γιατρούς που πάνε στην Θεσσαλονίκη και τους διπλασιάζει τον μισθό ενώ για τους γιατρούς του ΕΣΥ χρωστά δύο ετών υπερωρίες…