Δήμος Κω. Οινοποιείο και ΑΒΙΚΩ Μια διαφορά και ένα μέγα σκάνδαλο

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου που μας ενημερώνει ότι η προσπάθεια του Δημάρχου κ. Νικηταρά ευοδώθηκε και ήδη χρηματοδοτείται της περιβαλλοντικής αποκατάστασης του παλαιού Οινοποιείου με 72 χιλιάδες ευρώ κυρίως για την απομάκρυνση των στοιχείων αμιάντου!

Αναμφίβολα είναι μια σημαντική εξέλιξη αφού πέραν της περιβαλλοντικής προστασίας από επικίνδυνα απόβλητα, αναδεικνύεται η πλέον τουριστική μας περιοχή και προετοιμάζεται το έδαφος για την πλήρη αξιοποίηση του ακινήτου.

Όμως εδώ τίθεται και ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που απαιτεί διερεύνηση.  Για το οινοποιείο θα δοθούν 70 χιλιάρικα για τα απομάκρυνση των αμιάντων και μάλιστα για να μεταφερθούν στο εξωτερικό, και το ερώτημα είναι πόσα διατέθηκαν στην ΑΒΙΚΩ και που πήγαν οι αμίαντοι.

Στην κατεδάφιση της ΑΒΙΚΩ που οι αμίαντοι ήταν πολλαπλάσιοι, μηχανικός όπως μας ενημέρωση ο σύμβουλος του Κυρίτση, ο κ. Νίκος Μυλωνάς, ήταν ο γιός του Κυρίτση!

Η κατεδάφιση της ΑΒΙΚΩ έγινε με έγκριση της πολεοδομίας και φανταζόμαστε ότι υπήρχαν όλα τα αναγκαία και απαραίτητα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής των εργαζομένων από τον αμίαντο. Ότι θα υπήρχε η πρόβλεψη απομάκρυνσης και μεταφοράς του σε εγκεκριμένους χώρους εναπόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων!

  Για τον Δήμο ξοδεύονται 72 χιλιάρικα. Αλήθεια ο ιδιώτης πόσα πλήρωσε;

Για τον Δήμο ο αμίαντος θα περισυλλεχθεί με ειδικές στολές και θα μεταφερθεί με ειδικά κλειστά αυτοκίνητα κατά πάσα πιθανότητα στο εξωτερικό! Για τον ιδιώτη τι έγινε; Που πήγαν οι αμίαντοι; Προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι της κατεδάφισης;

Οι κύριοι Δικηγόροι του Δήμου μας θα μας ενημερώσουν για όλα τα παραπάνω;