Κορονοϊός. Για να τα οικονομήσουν κάποιοι άφησαν την Κω στο έλεος του Θεού

Για 8 μήνες η Κως είναι στο έλεος του Θεού.  Στο νοσοκομείου μας δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής, και τα δείγματα του μοριακού ελέγχου γίνονται μόνο γα τα χειρουργεία κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Τα δείγματα στέλνονται στην Αθήνα και τα αποτελέσματα έρχονται μετά από τρεις τέσσερις ημέρες!

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα είμαστε τυχεροί να μην ξεχαστούν τα δείγματα στο πλοίο όπως έγινε με την Λέρο που τα άφησαν στο πλοίο τριάντα ημέρες!

Στην Κω για να κάνεις έλεγχο θα έπρεπε να πας στον ιδιώτη που χρέωνε το μοριακό τεστ 160 ευρώ!

Έπρεπε μετά από 8 μήνες να ευαισθητοποιηθούν ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος και να φέρουν τα τεστ που απ’ ότι λένε οι επιστήμονες δεν είναι και 100% έγκυρα!

Έπρεπε μετά από 8 μήνες να μπει διατίμηση στα τεστ και έτσι τώρα το τεστ ράπιντ στοιχίζει 10 ευρώ και ο μοριακός έλεγχος 40 ευρώ!

Εάν σκεφτούμε ότι το μηχάνημα στοιχίζει 58.396 ευρώ μαζί με 1000 αντιδραστήρια και αν υπολογίσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες μοριακούς ελέγχους που έγιναν με 150 και 160 ευρώ ο ένας στους 8 αυτούς μήνες θα καταλάβουμε το φαγοπότι και τα συμφέροντα που εξυπηρετήθηκαν.

Για 60 χιλιάδες ευρώ μας άφησαν στο έλεος του Θεού. Δεν γνωρίζουμε ακόμα και σήμερα την κατάσταση στην Κω. Κάποιοι πολίτες δεν πήγαν να κάνουν τεστ γιατί δεν είχαν τα χρήματα!

Χαιρόμαστε γιατί έστω και τώρα το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε μια συνταρακτική ανακοίνωση!    

«Επί 8 μήνες η Κυβέρνηση επέτρεπε συνειδητά σε ιδιωτικά εργαστήρια να αισχροκερδούν με την τιμή αλλά και την ποιότητα των τεστ για τον COVID-19. Χρεώνοντας τα ακόμη και 10 φορές πάνω από την τιμή αγοράς»,

«Η κατακραυγή των πολιτών τους αναγκάζει σε διατίμηση. Όχι όμως ακόμη στην απαίτηση πιστοποίησης εργαστηρίων και αντιδραστηρίων. Για να ευνοηθούν ποιοι άραγε;»,

« οι πολίτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Και μάλιστα ορισμένες φορές σε αμφίβολης ποιότητας τεστ. Οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας».

«Δεν περιμένουμε εξηγήσεις. Γιατί ότι έκανε η Κυβέρνηση ήταν απόλυτα συνειδητό. Υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών. Αλλά θα κριθεί για αυτό από τον ελληνικό λαό»