Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: 8 εκατοντάδες τα λάθη της Κυβέρνησης στον κορονοϊό

Έπρεπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός κ. Γεραπετρίτης να θίξουν το φιλότιμο των γιατρών της χώρας για να βγει ο πρόεδρος του ΠΙΣ κύριος Εξαδάκτυλος και να πει τις αλήθειες για την κατάντια μιας ανεύθυνης κυβέρνησης.

Αυτά που καταλογίζει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και που εξ αιτίας τους φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση του κορονοίού κατά την άποψη μας χρήζουν ακόμα και εισαγγελικής έρευνας!

Ο πρόεδρος διαψεύδει την δήλωση του κ. Πέτσα για τους 8 ιδιώτες γιατρούς που ζήτησαν να βοηθήσουν το ΕΣΥ και διατείνεται ότι στην Θεσσαλονίκη ήταν 170, στην Αθήνα 20, στη Λάρισα 25 και αντίστοιχος αριθμός σε όλη την Ελλάδα!

Ακολούθως καρφώνει την κυβέρνηση αφού  «8 ημέρες χρειάστηκαν για να γραφεί η δύο σελίδων σύμβαση απασχόλησής τους, 8 λάθη περιέχει αυτή, 8 επιθέσεις δέχτηκαν από συνδικαλιστές για ιδεολογικούς λόγους οι ιδιώτες ιατροί, 8 μήνες αναμένεται νομοθετικό πλαίσιο για τους εθελοντές ιατρούς, 8 φορές ο ΠΙΣ ζήτησε την κατάργηση του αγροτικού ως προϋπόθεση για τις εξετάσεις ειδικότητας, 8 φορές επισημάναμε την ανάγκη για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, 8 εκατοντάδες ιατροί περιμένουν από το 2019 να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ για να λειτουργούν ως ανάχωμα του ΕΣΥ και 8 χρόνια απαιτούνται για την εξειδίκευση στην εντατικολογία»

Τελικά άρχισαν να μιλούν οι γιατροί, αποκαλύπτοντας την τραγική κατάσταση στην οποία φτάσαμε εξ αιτίας της αδιαφορίας του κρατικού μηχανισμού και κυρίως της κυβέρνησης ..

Το βλέποντας και κάνοντας στην υγεία και μάλιστα σε πανδημία είναι καταστροφικό. Η προετοιμασία για το χειρότερο είναι η πρώτιστη ενέργεια αυτών που έχουν την ευθύνη.

Και εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όπως λένε οι γιατροί. “Μετέτρεψαν τα απλά κρεβάτια σε ΜΑΦ και τις ΜΑΦ σε ΜΕΘ”. ” Μετέτρεψαν τις ΜΕΘ των χειρουργείων σε ΜΕΘ του κορονοϊού και έστειλαν τα χειρουργεία στους ιδιώτες” “Πάνω από 800 γιατροί περιμένουν να συμβληθούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα εδώ και ένα χρόνο”