Κυβέρνηση. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

Με τον νόμο Κατρούγκαλου το 80% των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ, δηλαδή κοντά στους 850 χιλιάδες πλήρωναν μηνιαία 185 ευρώ που ήταν η κατώτατη ασφαλιστική κλάση. Το 20% των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών που έχει υψηλά εισοδήματα πλήρωνε περισσότερα αφού οι ασφαλιστικές εισφορές είναι σε συνάρτηση με το φορολογητέο εισόδημα!

Με τον νόμο Βούρτση της ΝΔ άλλαξαν οι κλάσεις των μηνιαίων υποχρεωτικών εισφορών και η κατώτατη από 185 ευρώ ανέβηκε στα 220! και μειώθηκαν αντίστοιχα στο σύνολο οι υψηλές εισφορές!

Μάλιστα ο διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρης ενημέρωσε τους ασφαλισμένους ότι εξ αιτίας αυτής της αλλαγής οφείλουν στον ΕΦΚΑ ΟΙ 850 χιλιάδες ασφαλισμένοι ο καθένας 1.355,61 ευρώ που θα τα ξεπληρώσουν σε 5 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τις 30 Νοεμβρίου του 2020!

Αυτοί οι άνθρωποι, οι 850 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες υποτίθεται ότι είναι η ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης. Της τάξης που ο ΣΥΡΙΖΑ εξουθένωσε και η ΝΔ την αγάπησε και την στηρίζει….

Όσο για τις σημερινές συγκρίσεις της ΝΔ με την τότε εποχή του ΣΥΡΙΖΑ ας μην ξεχνάμε ότι τότε ήταν εποχή των μνημονίων και των δανειστών. Εποχή της πτώχευσης της χώρας εξ αιτίας των θαλασσοδανείων και των μιζών και τώρα είναι η εποχή απελευθέρωσης από το σύμφωνο σταθερότητας.