Μπαρακ Ομπάμα. Η αλήθεια γι΄αυτούς που μας πτώχευσαν και γι΄αυτούς που μας δάνεισαν

Θα το λέμε και θα το γράφουμε συνέχεια και ας πονά η αλήθεια αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την πτώχευση της χώρας. Δηλαδή τις Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες και τις σπατάλες.

Και θα λέμε και μια άλλη αλήθεια που οι ίδιοι επιθυμούν να αντιστρέψουν. Ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. όταν είναι γνωστό και στα μικρά παιδιά ότι το ψάρι βρωμά από το κεφάλι. Ότι η οικογένεια και η επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη πέφτει έξω όταν δεν υπάρχει αυστηρός διαχειριστής! Ο πατέρας, η μάνα, ο ιδιοκτήτης!

Κυκλοφόρησε λοιπόν προχθές στην Ελλάδα το βιβλίο των απομνημονευμάτων του Μπαρακ Ομπάμα “Γη της Επαγγελίας”  και για την Ελλάδα λέει την ωμή αλήθεια. Την αλήθεια για το πάρτι των τραπεζών και των τραπεζιτών σε βάρος του Ελληνικού λαού και των αποταμιευτών πολιτών. Για το νταλαβέρι με τους πολιτικούς.

Την αλήθεια ότι άλλοι τα φάγανε και στο τέλος χρέωσαν τον λαό και τους πολίτες με δισεκατομμύρια για γενιές ολόκληρες!

Την αλήθεια ότι στην ουσία οι Γερμανοί και οι Γάλλοι έσωσαν τις δικές τους τράπεζες και τις δικές τους βιομηχανίες που ανεξέλεγκτα χορηγούσαν δάνεια και εμπορεύματα ενώ γνώριζαν τον κατήφορο!

Συγκεκριμένα, με διάθεση να ασκήσει κριτική σε Βερολίνο και Παρίσι για την πρώτη φάση της διαχείρισης της κρίσης αλλά και την επιμονή στις πολιτικές στείρας λιτότητας τονίζει: «Παρατήρησα πως σπάνια ανέφεραν ότι οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας ή ότι μεγάλο μέρος του χρέους των Ελλήνων είχε συσσωρευτεί αγοράζοντας γερμανικές και γαλλικές εξαγωγές – δεδομένα που θα μπορούσαν να έχουν καταστήσει σαφές στους ψηφοφόρους τους γιατί διασώζουν τους Έλληνες».

Και συνεχίζει:

«ισοδυναμούσε με τη διάσωση των δικών τους τραπεζών και βιομηχανιών και ίσως ανησυχούσαν ότι μια τέτοια παραδοχή θα έστρεφε την προσοχή των ψηφοφόρων από τις αποτυχίες διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, στις αποτυχίες εκείνων των Γερμανών ή Γάλλων αξιωματούχων που είναι επιφορτισμένοι με την εποπτεία των πρακτικών τραπεζικού δανεισμού».