Επέτειος του Πολυτεχνείου. Ο κορονοϊός. Η οικονομία. Και η ιδεολογία

Όλοι τους θέλουν να κρύψουν κάτι. Άλλωστε ό κάθε πολίτης έχει και ένα επτασφράγιστο μυστικό. Αλλά υπάρχουν και τα μυστικά που όπως ξέρουμε¨ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι”

Η κυβέρνηση τρίβει τα χέρια της που εξ αιτίας του κορονοϊού απαγορεύει τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Σε αυτή την περίπτωση της ήλθε γάντι ο κορονοϊός!

Ο κορονοϊός που τα μέτρα της Κυβέρνησης αντί να είναι για την προστασία της υγείας των πολιτών ήταν για την κονόμα! Επιφανείς γιατροί και πανεπιστημιακοί ανοίγουν επιτέλους το στόμα τους και λένε για τις εγκληματικές παραλήψεις της τον Ιούνιο με την TUI!

Η κυβέρνηση που τις έδωσε το ίδρυμα Νιάρχου από τον Μάρτιο χρήματα για 150 νέες ΜΕΘ και μέχρι σήμερα δεν τα αξιοποίησε γιατί κλείνει το μάτι στους κλινικάρχες!

Τότε ήταν η οικονομία. Που και αυτή δεν πήγε καλά, αφού ο τουρισμός είχε συνολικά έσοδα 3,5 δις ευρώ, όταν ένας μήνας λοκντάουν στοιχίζει 3 δις!

Από την άλλη είναι η ιδεολογία! Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει το ΚΚΕ! Το ΚΚΕ της εξορίας, το ΚΚΕ των διώξεων, το ΚΚΕ των βασανιστηρίων της Χούντας! Και περισσότερο κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει το οργανωμένο ΚΚΕ των διαδηλώσεων!

Το ΠΑΣΟΚ όμως; Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα που εξ αιτίας του έγινε το πραξικόπημα. Το ΠΑΣΟΚ των νέων του Πολυτεχνείου απέχει. Γιατί είναι ερμαφρόδιτο σήμερα δυστυχώς!

Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ μπορείς να τον κατηγορήσεις. Ήταν και αυτού τα στελέχη διοκώμενοι. Ήταν και αυτοί στο Πολυτεχνείο. Απλά κατανοεί ότι ενδεχόμενα να υπάρξουν έκτροπα. Αλλά άλλο είναι τα έκτροπα που οφείλει η κυβέρνηση να αποτρέψει και άλλη είναι η ιδεολογία και ο σεβασμός στην ιστορική επέτειο που η μέν θέλουν να ξεχαστεί γιατί δεν συμμετείχαν και οι άλλοι να παραμείνει σύμβολο αγώνων για την ελευθερία!

Η αλήθεια είναι μπροστά μας. Είναι γυμνή! όπως και τότε! Ο Βορίδης από την μια και ο Κουτσούμπας από την άλλη. Ο Άδωνης από την μια και ο Αλέξης από την άλλη. Ο Μητσοτάκης από την μια και ο αείμνηστος Γεννηματάς από την άλλη…