Ο κορονοϊός και η αποστασία 1965 «ήτανε τα στήθη σου άσπρα σαν τα γάλατα και μου ‘λεγες γαργάλατα»

Ο στοίχος ενός ποιήματος «ήτανε τα στήθη σου άσπρα σαν τα γάλατα και μου έλεγες γαργάλατα» που αποδίδεται στον τότε Βουλευτή Αθανασιάδη Νόβα που αποστάτησε μαζί με τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και τον βουλευτή της Κω Σταμάτη Μανούση, είχε γίνει βάϊραλ την εποχή της αποστασίας από την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου!

Αυτούς τους στοίχους μας έφερε στον μυαλό η αθηναϊκή εφημερίδα Ντοκουμέντο υπενθυμίζοντας μας τι ποιητικό έλεγε από το Βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12 Ιουνίου του 2020 στην αρχή της πανδημίας.

«Μετατρέπουμε το καλοκαίρι σε καιρό σποράς της φροντίδας. Ώστε το φθινόπωρο να γίνει η άνοιξη της ελπίδας και να ανατείλει μέσα στον χειμώνα, μέσα στον χειμώνα του 2020 και στην άνοιξη του 2021 ο ζεστός ήλιος της ανάπτυξης».

Αν τώρα εσείς είδατε το καλοκαίρι σπορά ελπίδας από τον κ. Μητσοτάκη και τώρα το Φθινόπωρο και αρχές του Χειμώνα να ανατέλλει η άνοιξη της ελπίδας εμείς θα γίνουμε αστροναύτες!

Και μόνον η φωτογραφία που βάλαμε με τον κ. Μητσοτάκη στην Σαντορίνη να σπέρνει ελπίδες θα καταλάβετε τι έκαναν όλο το καλοκαίρι.

Για την TUI άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες της χώρας. Για να ενισχύσουν τους κλινικάρχες ξέχασαν να σπείρουν μονάδες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Για να ενισχύσουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ ξέχασαν να αγοράσουν λεωφορεία!

Και τώρα αντί να βλέπουμε τον ζεστό ήλιο του γλαφυρού λόγου του κ. πρωθυπουργού που θα μπορούσε να γίνει και τραγούδι, τρέχουμε και δεν φτάνουμε να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο και σκληρότερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού!

Τώρα το καταχείμωνο σκέφτηκαν να προσλάβουν κάποιους γιατρούς. Τώρα κλείνουν τις άλλες κλινικές των νοσοκομείων αντί να είχαν στήσει νοσοκομεία εκστρατείας με εκατοντάδες ΜΕΘ!

Τουλάχιστον ας ευχηθούμε την άνοιξη να φανεί ο ζεστός ήλιος, γιατί από ότι φαίνεται ο χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς αφού ξεχάσαμε να σπείρουμε ελπίδα το καλοκαίρι που πέρασε.