Κορονοϊός: Η αποκάλυψη της αλήθειας. Προτάσεις τριών ταχυτήτων

Ο κορονοϊός τους έχει κάνει να τρέχουν και να μην φτάνουν. Ήρθαν τα δύσκολα και ξεγυμνώνεται η αλήθεια για την κατάντια του ιατρικού επαγγέλματος. Για τους ανθρώπους που η Μαρέβα χειροκροτούσε. Για τους ανθρώπους που για να βάλουν λεφτά στην τσέπη τους χρειάζονται τουλάχιστον εννέα χρόνια σπουδών!

Ζήτημα είναι αν ένας μέσος μισθός του γιατρού του ΕΣΥ με ειδικότητα ξεπερνά τις δύο χιλιάδες, άντε δυόμιση, που με την φορολογία εξανεμίζονται.  Του γιατρού του ΕΣΥ με διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις, που θα δεχθεί (κάποιος από αυτούς και το δώρο) για να τα βγάλει πέρα με αξιοπρέπεια ανάλογη με την αποστολή του που σώζει ζωές!

Έρχεται λοιπόν ο Υπουργός υγείας, τώρα στα δύσκολα, και επειδή το ΕΣΥ τα έπαιξε, καλεί τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν εθελοντικά και επειδή σχεδόν κανένας δεν παρουσιάστηκε γιατί δεν είναι παλαβός, επανέρχεται με προτάσεις μισθών!

Τους δίνει δύο χιλιάδες τον μήνα αφορολόγητα και αμειβόμενες υπερωρίες!  Δηλαδή τους κοστολογεί κοντά στις τρεις χιλιάδες αφορολόγητα, ήτοι τέσσερις και μισή χιλιάδες μισθό τον μήνα! Κάτι που οι γιατροί του ΕΣΥ δεν το βλέπουν ούτε στον ύπνο τους!

Καπάκι μετά την πρόταση του Υπουργού έρχεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και αυξάνει το διεκδικούμενο ποσό! Τρεις χιλιάδες αφορολόγητα. Αμειβόμενες υπερωρίες. Επίδομα στέγης και κίνησης. Πενταπλάσιος ο χρόνος προϋπηρεσίας και δικαίωμα διατήρησης του ιδιωτικού ιατρείου!

Κανένας πολιτικός μέχρι σήμερα δεν είπε την αλήθεια και ήλθε ο κορονοϊός και αποκάλυψε την κατάντια του ΕΣΥ και αυτών που το υπηρετούν.

Γιατί η αλήθεια είναι αυτή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που όμως λέγεται τώρα στα δύσκολα και μάλιστα λέγεται εκβιαστικά!

Η εθελοντική προσφορά δεν περνά! Τα ψίχουλα στους μισθούς επίσης! Η εργασία πληρώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και την προσφορά!

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μετρήσαμε την προσφορά των υπηρεσιών του γιατρού και το αποτέλεσμα τους!  Ποτέ δεν αποκαλύψαμε τους λόγους που η παραϋγεία σε κόστος μαζί με το μαύρο χρήμα των πολιτών είναι περισσότερο από το επίσημο.

Και ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι η αύξηση των μισθών του ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού του ΕΣΥ με την αντίστοιχη φυσικά αξιολόγηση και την σοβαρότερη στελέχωση θα σταματούσε την παραϋγεία, θα έδινε το ανάλογο με την αποστολή τους κύρος στους υπηρέτες της δημόσιας υγεία και φυσικά θα θωράκιζε την δημόσια υγεία, για την οποία τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε!