Κορονοϊός. Ελπίζουμε να μην ισχύει και εδώ “ο θάνατός σου η ζωή μου”

Θα σας μεταφέρουμε αυτό που μάθαμε και που ελπίζουμε να μην ισχύει στην περίπτωση αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Όταν ανέλαβε Υπουργός Πολιτισμού η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, μεταξύ των άλλων πρωτοποριακών μέτρων που εφάρμοσε ήταν και εξαγγελία της πρόσληψης τριών χιλιάδων άνεργων αρχαιολόγων για να στελεχώσουν της αρχαιολογικές υπηρεσίες που υπολειτουργούσαν. (Στην Κω τότε δεν υπήρχε κανένας)

Φανταστείτε την έκπληξη της όταν έμαθε ότι αυτοί που απεργούν και δεν θέλουν να προσληφθούν τόσοι πολλοί, ήταν οι αρχαιολόγοι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου τους!! 

Είπαν ότι είναι πολλοί και είναι αδύνατον να εκπαιδευτούν στις αυστηρές προδιαγραφές και απαιτήσεις των αρχαιολογικών κανόνων! Το ότι θα έμπαινε νέο αίμα και θα έχαναν κάποια προνόμια το απέκρυψαν!

Φανταστείτε λοιπόν στο νοσοκομείο που έχει 6 κρεβάτια ΜΕΘ και έναν αρχηγό εντατικολόγο να έρθουν καμιά εκατοστή κρεβάτια και δεκαπέντε αρχηγοί.  Φανταστείτε το ένα χειρουργείο στο νοσοκομείο να γίνει δέκα χειρουργεία!

Αλλά και πέραν αυτών. Φανταστείτε στο νοσοκομείο να υπάρχουν αξονικοί, μαγνητικοί και εργαστήρια παραγωγής καρκινικών σκευασμάτων. Και φανταστείτε να μην χαλάνε και αυτά κάθε ημέρα!

Βγήκε λοιπόν ο κ. Καθηγητής της Πνευμονολογίας στην τηλεόραση και είπε ότι σωστά θα πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Αλλά όμως (αυτό το άτιμο το όμως) αν τώρα είχαμε δέκα χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ τι θα κάναμε; Σίγουρα θα είχαμε και 5  – 6 χιλιάδες νεκρούς!!!

Βγήκε και ο καθηγητής εντατικολόγος και μας είπε ότι και να αγοράζαμε κλίνες ΜΕΘ δεν θα μπορούσαμε να τις λειτουργήσουμε γιατί απαιτούνται δέκα με δώδεκα χρόνια για να ειδικευθεί ένας αναισθησιολόγος ή ένας παθολόγος!!! Δηλαδή για να γίνει κάποιος εντατικολόγος απαιτούνται 25 χρόνια ειδικότητας!!!

Οι καθηγητές γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, της ομάδας του κορονοϊού είχαν μπροστά τους δύο προβλήματα. Το ένα είναι η πρόληψη και το άλλο ήταν η θεραπεία. Και αντί να μετρήσουν και να αντιμετωπίσουν ίσα και τα δύο, έδωσαν βαρύτητα στην πρόληψη και την θεραπεία την ξέχασαν!!

Εκτός και αν το έλεγαν και η Κυβέρνηση δεν τους άκουγε. Σε αντίθεση με την Μελίνα που η Κυβέρνηση του Ανδρέα έβλεπε και άκουγε και οι αρχαιολόγοι αντιδρούσαν…