Απίστευτο με τους γιατρούς της Κω. “Αποκτήθηκε γνώση και εμπειρία”

Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι ο ιατρικός μας σύλλογος θα έβγαζε τέτοια ανούσια ανακοίνωση για το τεράστιο θέμα της πανδημίας, την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου μας και την ολιγωρία της Κυβέρνησης.

Βγήκαν λοιπόν οι γιατροί μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Κω, και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι όλους αυτούς τους μήνες αυτό που έγινε στο νησί αντιμετωπίζοντας τον κορονοϊό ήταν η απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας!

Επίσης, για να μην τους αδικούμε, μας είπαν αυτό που μάθαμε απ’ έξω και ανακατωτά. Να πλένουμε τα χέρια μας, να κρατάμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκα και να μένουμε στο σπίτι!

Κουβέντα για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο και ας έβγαλε κραυγή αγωνίας ο συνάδελφος τους διευθυντής της παθολογίας. Ας φωνάζουν ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος!  Και ας φώναξε ακόμα και ο διοικητής του νοσοκομείου για τις ελλείψεις.

Απόκτησαν μας είπαν γνώσεις και εμπειρίες. Φανταστείτε λοιπόν εσείς φτωχοί μας συμπατριώτες να είχαμε στην Κω τα κρούσματα που έχουν στην Μακεδονία. Με τόσες γνώσεις και τέτοιες εμπειρίες, μην φοβάστε, δεν θα κατέληγε κανένας!!

Εντάξει, ξέρουμε ότι με ένα ισχυρό εθνικό σύστημα υγείας, με πρωτοβάθμια φροντίδα και ένα πλήρες νοσοκομείο η ιδιωτική ιατρική θα εξασθενούσε, ότι δεν θα υπήρχαν αυτά τα αίσχη της αισχροκέρδειας, αλλά παράλληλα γνωρίζουμε τους συμπατριώτες μας γιατρούς και ξέρουμε ότι σε καμιά περίπτωση την ώρα της πανδημίας ότι δεν θα απαιτούσαν την ισχυροποίηση και πλήρη ετοιμότητα του νοσοκομείου μας.

Αυτή η ανακοίνωση πρέπει να αλλάξει. Η διεκδίκηση της ενίσχυσης του ΕΣΥ και του νοσοκομείου δεν μπορεί να είναι απαίτηση μόνο του λαού μας, αλλά και των γιατρών μας που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας.

Στην πατρίδα του Ιπποκράτη και του όρκου του, δεν γίνεται η υγεία του ανθρώπου να εξαρτάται από την ασυδοσία της εκμετάλλευσης εξ αιτίας της κατάντιας του ΕΣΥ!