Ο κ.. Σαϊτης με περιαυτολογία και περιττολογία ακύρωσε τον ίδιο του τον εαυτό

Ο κ. Ιωσήφ Σαίτης είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Κω, εκλεγμένος με την παράταξη της κ. Ρούφα στην ενότητα του π. Δήμου Ηρακλειδών.

Από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του και μέχρι σήμερα απουσιάζει δικαιολογημένα εκτός Κω για σοβαρούς λόγους εργασίας. 

‘Όλοι γνωρίζουν το επιστημονικό του κύρος ως ιατρού αλλά και το ήθος του ως ανθρώπου και ενεργού πολίτη.

Όλα αυτά είναι καλά και ωραία. Η απουσία του γίνεται κατανοητή και θα λέγαμε και αποδεκτή, από όλους εμάς τους απλούς πολίτες. Όχι όμως από τους νόμους και φυσικά από την φύση της ίδιας της πολιτικής στην οποία αποφάσισε να συμμετάσχει.

Ο δημοτικός σύμβουλος σύμφωνα με την νομοθεσία  οφείλει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλει επίσης να έχει τόπο διαμονής τον Δήμο του! Και τα δύο αυτά ο κ. Σαίτης τα παραβίασε κατ’ επανάληψη και συνεχώς, αφού απουσιάζει με την οικογένεια του εκτός Ελλάδος.

Πέραν όμως αυτών που ενδεχόμενα η δημοτική αρχή τα παρέβλεπε αναμένοντας την επιστροφή του αν όλα ήταν φυσιολογικά, η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί να παραβλέψουν την στάση και την τακτική της παράταξης του που συνεργαζόμενη με τις λοιπές αντιπολιτευτικές παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία των μελών στο δημοτικό συμβούλιο σκόπιμα απουσιάζουν για να μην υπάρχει απαρτία! 

Απουσιάζει λοιπόν δικαιολογημένα ο κ. Σαίτης αφού είναι εκτός Κω, απουσιάζουν σκόπιμα και οι λοιποί και γι’ αυτό δεν γίνεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μέχρι σήμερα τον δικαιολογούσαμε, αλλά με τα γραφόμενα του καταλαβαίνουμε ότι ταυτίζετε με τις αποφάσεις της παράταξης του να δυναμιτίζουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή είναι η ουσία και όλα τα άλλα που γράφει είναι περιττά.  Και για την ουσία των πραγμάτων, η πολιτική πρυτανεύει και ορθά ο κ. Δήμαρχος, λειτουργώντας πολιτικά ζητά την αποπομπή του κ. Σαίτη που απουσιάζει συνεχώς εκτός Κω.

Γιατί εάν είναι εμπαθής ο κ. Νικηταράς που νόμιμα ζητά την αποπομπή του, τι πρέπει να πούμε ότι είναι ο κ. Σαίτης που σκόπιμα εξευτελίζει τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου!